Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 πολίτες

Μύκονος ανεμόμυλος
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Συνολικά, "300.000 πολίτες θα πάνε δωρεάν διακοπές", τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, που μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά για το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, που έχει σχεδιαστεί από τον ΟΑΕΔ. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει διπλό στόχο, να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσο το προηγούμενο έτος:

  • Δηλαδή όσοι είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
  • ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
  • ή ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Τι θα γίνει με τα vouchers

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο iefimerida, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι το "το 2020 έκαναν διακοπές 105.000 δικαιούχοι και τα παιδιά τους, με επιταγές κοινωνικού τουρισμού, με μέσο όρο πάνω από 5 διανυκτερεύσεις", ενώ τα vouchers που θα διατεθούν φέτος, είναι πιθανό να φτάσουν τον στόχο των 300.000.

Οπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης για τις επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού που εκδόθηκαν πέρυσι και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, αν και διακινείται η πληροφορία ότι θα πάρουν παράταση οι επιταγές που κανονικά λήγουν τον Ιούλιο, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.

Ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ακόμα ότι και φέτος θα επαναληφθούν οι αυξημένες παροχές του περυσινού προγράμματος, τονίζοντας ότι σχεδιάζονται και άλλες βελτιώσεις. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ αυτό σημαίνει ότι και φέτος θα επιδοτηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και πως η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων θα είναι τα 6 βράδια -από τα 5 που ίσχυε στο παρελθόν.

Επιπλέον, μειώνεται η συμμετοχή των ιδιωτών για διαμονή σε όλα τα ξενοδοχεία -κάτι που σημαίνει ότι καλύπτονται και δωμάτια με πρωινό, ακόμη και σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.