Κορονοϊός - ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν

ΕΜΑΚ
(EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολoκούρης. Μεταξύ άλλων στο έγγραφο αναφέρεται πως  «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής (σ.σ. στις ΕΜΑΚ) θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Παράλληλα καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να προχωρήσουν στην σχετική ενέργεια μέχρι τις 11 Ιουνίου. Όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τον εμβολιασμό»

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκαν νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega οι κ.κ. Νικόλαος Κατσίκης, γραμματέας του Πανελλαδικού Σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Άνδρας της 1ης EMAK
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Δεν είμαστε αντίθετοι στον εμβολιασμό. Εγώ είμαι εμβολιασμένος. Φοβόμαστε, όμως, ότι το μέτρο θα επεκταθεί και στις άλλες υπηρεσίες. Τώρα έχει γίνει υποχρεωτικό για τις ΕΜΑΚ. Από ποιους θα αντικατασταθούν οι εκπαιδευμένοι συνάδελφοι αν δεν εμβολιαστούν; Οι περισσότεροι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί έχουμε εμβολιαστεί. Μπορεί να συσταθεί μια ομάδα για συμβάντα στο εξωτερικό, ώστε να είναι εμβολιασμένοι οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν σε αυτήν αν χρειαστεί να μεταβούν για κάποιο περιστατικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.

Οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα αντίκειται στο Σύνταγμα

«Περιμέναμε αυτή την απόφαση για τους γιατρούς που είναι στην πρώτη γραμμή.  Οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα αντίκειται στο Σύνταγμα κατά την άποψή μου. Ίσως για αυτό οι αρνητές δεν μπορούν να απολυθούν. Έχει γίνει λόγος για προσωρινή απομάκρυνση από το πόστο τους και μετακίνηση σε άλλο πόστο, με υπόσχεση για μετακίνηση στην αρχική τους θέση όταν τελειώσει το θέμα με την πανδημία. Ωστόσο, υπάρχει το ζήτημα της πιθανής ανάγκης να μεταβούν αυτοί οι άνθρωποι στο εξωτερικό. Συνεπώς οι ειδικές αυτές ομάδες θα έλεγα πως είναι εφάμιλλες ομάδας εξειδικευμένων χειρουργών, άρα δεν μπορεί να μην είναι προφυλαγμένοι πλήρως», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

Τέλος, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, όπου και ανέφερε πως «λόγω της φύσης του επαγγέλματος, όσοι υπηρετούν έρχονται σε επαφή με άτομα». «Η διαταγή έχει χαρακτήρα καθαρά προληπτικό» κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα