Φωτιά - Σχίνος Κορινθίας: Νέα αναζωπύρωση, εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα έδωσε η Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχοντας φτάσει μέχρι την Περιφέρεια  Αττικής, ενώ μάλιστα υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η πυρκαγιά προκλήθηκε από καύση κλαδιών σε ελαιώνα και έχει κάψει περίπου 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραμείνει ίδιες στο σημείο, με 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού. 

Χάρτης με τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
Φωτογραφία: Facebook / Beyond EO Center

Τεράστιες οι επιπτώσεις από την πυρκαγιά

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η καταστροφή των χιλιάδων στρεμμάτων από τη φωτιά. 

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενδεικτικά, αναμένονται αύξηση του κινδύνου σε πλημμυρικά φαινόμενα, έντονες διαβρώσεις, ροές κορημάτων και κατολισθητικά φαινόμενα, τα οποία θα τροφοδοτήσουν και τον θαλάσσιο χώρο με τα κατάλοιπα της καύσιμης ύλης».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα