Παπαευαγγέλου: Να προσέλθουν οι 50αρηδες στα εμβολιαστικά κέντρα

Βάνα Παπαευαγγέλου ενημέρωση
© (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας βρέθηκαν η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, διευκρινίζοντας για το πότε εξετάζεται να έχουν κάποιες παραπάνω ελευθερίες οι εμβολιασμένοι.

Από την ενημέρωση έλειπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς βρίσκεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κορινθία.

Αρχικά, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε: «Η αυξημένη κινητικότητα το Πάσχα σε συνδυασμό με άνοιγμα δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα τη μη μείωση των κρουσμάτων όπως θα θέλαμε. Σημαντικό ποσοστό των νέων κρουσμάτων διαγνώστηκε από τα self tests. Περισσότεροι από 19.000 συνάνθρωποι μας έχουν διαγνωστεί θετικοί από τα self tests. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει χαμηλός και σταθερά κάτω από 4%. Η θετικότητα σε κάποιες περιοχές της επικράτειας είναι υψηλή, κάτι που αποδεικνύει εξάρσεις της διασποράς».

Και συμπλήρωσε ότι οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%. «Οι νέες νοσηλείες δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν»

Παπαευαγγέλου Μαγιορκίνης
© (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ερωτηθείσα για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων η κα Παπαευαγγέλου απάντησε: «Το βασικότερο προνόμιο τους είναι ότι έχουν προστατεύσει τον εαυτό τους να μην νοσήσουν. Το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι ότι δεν θα χρειάζεται να κάνουν τόσο συχνά self test. Πρώτα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους να εμβολιαστούν. Γίνονται 10.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Μέσα στο καλοκαίρι πιστεύω ότι θα αρχίσει η κουβέντα για τα προνόμια των εμβολιασμένων».  Στο ίδιο μοτίβο ο Γκίκας Μαγιορκίνης συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας.  

Παράλληλα, ο  Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε: «Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid συνεχίζει να μειώνεται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας».

Ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων,: «Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει αλλά μειώνεται σταθερά. Περισσότερα από 13 εκατ. self tests έχουν διατεθεί σε 3 εκατομμύρια πολίτες»

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα