Εμβολιασμός: Πάνω από 100.000 ραντεβού έκλεισαν σε μία μέρα οι 40-44

Εμβολιασμός πολίτη σε εμβολιαστικό κέντρο
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η πορεία προς την κανονικότητα με «όπλο» τον εμβολιασμό ο οποίος όχι μόνο επιταχύνεται αλλά και επεκτείνεται χτίζοντας ισχυρό τείχος ανοσίας ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Σταδιακά η πλατφόρμα του εμβολιασμού, emvolio.gov.gr ανοίγει για ολοένα και νεότερες ηλικίες ενώ απελευθερώνονται και περισσότερα εμβόλια για αυτές που εμβολιάζονται ήδη. Από χθες η ηλικιακή ομάδα των 40-44 μπορεί να διαλέξει όποιο εμβόλιο επιθυμεί, ενώ όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα ξεκινήσει σύντομα και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 16-18 ετών.

Μπορεί πάντως οι εμβολιασμοί να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, είχε ωστόσο διαφανεί πως μέρος του πληθυσμού εμφανιζόταν διστακτικό για να εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca. Αυτό άλλαξε με το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλα τα εμβόλια στους 40-49 καθώς το ενδιαφέρον έγινε κάτι παραπάνω από έντονο.

Ηδη από την πρώτη μέρα χιλιάδες πολίτες έτρεξαν να συνδεθούν για να κλείσουν τα ραντεβού τους. Έτσι, από τα μεσάνυχτα έως τις 9 το πρωί της Παρασκευής είχαν κλειστεί 40.000 ραντεβού, στις 13:00 είχαν αγγίξει τα 66.000 ενώ στις 18:00 είχαν φτάσει τα 97.000 με τον αριθμό να ξεπερνά τα 100.000 έως το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανταπόκριση από αυτή την ηλικιακή ομάδα η οποία μέχρι στιγμής μπορούσε να εμβολιαστεί μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, αποτελεί «οδηγό» και για τα επόμενα βήματα, καθώς όλα τα εμβόλια αναμένεται να ανοίξουν και για άλλες ηλικιακές ομάδες.