Κορονοϊός - Γώγος: Δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να έχουμε τέταρτο κύμα

Πολίτες με μάσκες
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ EUROKINSSI)

Εγκεφαλικά νεκρή είναι η 44χρονη στην Κρήτη, η οποία υπέστη θρόμβωση λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Για το περιστατικό μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος

«Η γενική εικόνα είναι πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και η παρενέργεια αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια. Μια στο δισεκατομμύριο να έχουμε θρομβοπενία» δήλωσε ο κ. Γώγος ενώ τόνισε ότι αν κάποιος έχει θρομβωτικό επεισόδιο μετά την Α' δόση του εμβολίου, «τότε μόνο μπορεί να αλλάξει τη Β' δόση με άλλο εμβόλιο».

Self tests και αποτελέσματα

Αναφορικά με την αξιοπιστία των self tests και για τις περιπτώσεις που άτομα, ενώ είχαν τα συμπτώματα το self test έβγαινε αρνητικό, ενώ το μοριακό θετικό, ο καθηγητής Παθολογίας δήλωσε πως: «στην περίπτωση που άτομο έχει συμπτώματα θα πρέπει να πάει κατευθείαν να κάνει ή το μοριακό ή το rapid. Τα αυτοδιαγνωστικά δεν έχουν την ίδια ακριβώς ευαισθησία και ειδικότητα με τα προηγούμενα». «Τα self test είναι ένα εργαλείο Δημόσιας Υγείας, έχει σαν στόχο να εντοπίσει ασυμπτωματικούς ασθενείς. Θα ανιχνεύσει ένα σημαντικότατο ποσοστό» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γώγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κύματος τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τίποτα δεν αποκλείεται. Η αβεβαιότητα είναι χαρακτηριστικό αυτής της πανδημίας. Αλλά είναι στο χέρι μας. Με πάνω από το 50-60% εμβολιασμένων μέσα στο καλοκαίρι, θα το αποφύγουμε».
 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα