Λινού: Μάσκα και αποστάσεις και στην παραλία

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας  του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», μεταξύ άλλων, συνέστησε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και στην παραλία. 

«Στην παραλία εκτός του νερού μπορείς να φοράς μάσκα»

Πιο συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού δήλωσε: «Στην παραλία εκτός του νερού μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους. Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορονοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά-σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο». 

παραλία Καβούρι Βουλιαγμένη
© (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας»

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κυρία Λινού ήταν καθησυχαστική, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημασία του εμβολιασμού. Ειδικότερα, είπε: «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας».

«Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες»

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες».

Δείτε παρακάτω:

Υπενθυμίζεται πως ναι μεν υπάρχει μια μερική άρση των περιορισμών, ωστόσο ο ιός συνεχίζει να υπάρχει και τα κρούσματα παραμένουν και καταγράφονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως μόλις χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 877 ημερήσια κρούσματα, τριψήφιο αριθμό μεν και μάλιστα μετά από αρκετό καιρό καταγραφής περισσότερων από 1500 κρούσματα, δεν σημαίνει ότι ο Κορονοϊός υποχωρεί δε. Για αυτό η τήρηση των μέτρων και η μέγιστη προσοχή κρίνεται απαραίτητη. 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 877, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 389.804 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.319 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.772 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 569 (61.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.348 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 229 (ημερήσια μεταβολή -14.23%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 287 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα