Παγώνη: Πολίτης έκανε το εμβόλιο για... χάρη της «γιατί είναι ερωτευμένος»

Ματίνα Παγώνη και πολίτης που εμβολιάστηκε

Ο αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία δήλωσε πως τα νοσοκομεία σιγά-σιγά επιστρέφουν στην κανονικότητα. 

Αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού, η κ. Παγώνη τόνισε πως οι εμβολιασμένοι, αν τέλος Αυγούστου φτάσουν το 80% θα σημαίνει ότι θα υπάρχει ασφάλεια και γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να βγάλουμε και τις μάσκες. 

Θρομβώσεις 

Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια που έχουν αναστατώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τους πολίτες, η κ. Παγώνη ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλεφωνά που δέχονται για αυτό το θέμα. «Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι' αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» πρόσθεσε.

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εμβόλια και ανήλικοι

Η κ. Παγώνη μίλησε και για τους εμβολιασμούς ανηλίκων δηλώνοντας πως οι πρώτοι που θα αρχίσουν λογικά να εμβολιάζονται είναι οι μαθητές λυκείου και μετά οι μικρότερες ηλικίες. Υπογράμμισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης. «Νομίζω από το φθινόπωρο θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε. Με την έναρξη της νέας χρονιάς». 

Ματίνα Παγώνη
Φωτογραφία: skai.gr

Η αφιέρωση

Αναφορικά με τον θαυμαστή της, ο οποίος όταν πήγε να εμβολιαστεί είχε μαζί του και ένα μήνυμα προς την κ. Παγώνη: «Κυρία Παγώνη εμβολιάστηκα για σένα, γιατί είμαι ερωτευμένος μαζί σου», η ίδια σχολίασε πως της στείλανε την φωτογραφία και πως την αποδέχτηκε θετικά γιατί εμβολιάστηκε ο άνθρωπος αυτός. Επίσης πρόσθεσε πως «έχουμε Δημοκρατία, ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει. Το συμπέρασμα όμως από αυτή την ιστορία είναι ότι εμβολιάστηκε κάποιος που δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Άρα έχουμε κάτι θετικό από αυτή την ιστορία».
 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα