Παγώνη: «Τον Σεπτέμβριο θα μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες»

Για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στα νοσοκομεία μίλησε σήμερα η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον τηλεοπτικό σταθμό του Open. Όπως ανέφερε η ίδια, στις τρεις τελευταίες εφημερίες ο αριθμός των ασθενών non Covid ξεπερνά τον αριθμό των ασθενών Covid. 

«Βάλαμε ράντζα για ασθενείς non Covid» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη. «Υπάρχει μια σταθεροποίηση και μια αργή, σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, παρά τα ανοίγματα» πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αν όλα πάνε καλά, να φτάσουμε και κάτω από τα 1.000 κρούσματα. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να προσέχουμε όλοι πάρα πολύ, να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια σχετική ανοσία, και μετά, τέλος Αυγούστου, με ένα 80% των εμβολιασμένων, που θα συνεπάγεται την ασφάλεια για όλους».

«Αν δεν έχουμε στόχους, δεν μπορούμε να προχωρούμε. Με τους παραπάνω αριθμούς, θα μπορούμε να πούμε τον Σεπτέμβριο ότι μπορούμε να πετάξουμε και τις μάσκες και να μπούμε σε μια καθημερινότητα όπως στο παρελθόν» τόνισε.

Παιδιά και εμβολιασμός

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, στην Ευρώπη προχωρά μια μελέτη για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών και βέβαια αυτοί που πρώτα θα εμβολιαστούν είναι τα παιδιά από 16 έως 18 ετών. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα