Δημήτρης Άνθης: Ζητά εξέταση DNA και εκ νέου νεκροτομή του αδελφού του

Οι δύο άνδρες προσήλθαν στο γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλουν δύο αιτήματα προς διερεύνηση σχετικά με τον αδελφό του Δημήτρη, Στάθη, που βρέθηκε νεκρός πριν από δύο περίπου μήνες στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, ο Στάθης εξαφανίστηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου από το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν στο Burgh Island. Λίγο αργότερα, η σορός του ξεβράστηκε σε παραλία του νησιού.

Δημήτρης Άνθης Εισαγγελέας
Ο Δημήτρης Άνθης με τον δικηγόρο του καθ' οδόν προς την Εισαγγελία

Οι βρετανικές Αρχές σε ανακοίνωσή τους τότε ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η Ακτοφυλακή του Falmouth επικοινώνησε με την Αστυνομία, ενημερώνοντάς μας για ύποπτο εύρημα στο νερό στο Bigbury Bay. Δεν έχει γίνει επίσημη ταυτοποίηση, αλλά η οικογένεια του Ευστάθιου Άνθη (Σταν), που εξαφανίστηκε από το νησί Burgh, έχει ενημερωθεί». Νωρίτερα σήμερα ο συνήγορος της οικογένειας Άνθη αιτήθηκε προς την Εισαγγελία τη διενέργεια εξέτασης DNA, προκειμένου να αποδειχτεί εάν η σορός ανήκει όντως στον Στάθη Άνθη, και αίτημα για τη διενέργεια νεκροτομής επί ελληνικού εδάφους. Κι αυτό, γιατί οι συγγενείς του Στάθη θεωρούν πως ο θάνατός του είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας και όχι ατύχημα, όπως αναφέρει το πόρισμα των διωκτικών αρχών της Βρετανίας.

Ο ηθοποιός και ο συνήγορός του πέρασαν το κατώφλι του κτιρίου 16 της Εισαγγελίας Αθηνών στις 10.30 το πρωί και παρέμειναν περίπου μισή ώρα στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου και έθεσαν τα αιτήματά τους. Πλέον περιμένουν την απόφαση για το αν θα γίνουν δεκτά ή όχι, ώστε να προχωρήσουν, αναλόγως, στις ενέργειες που κρίνουν οι ίδιοι ότι χρειάζονται για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα