Μπαλάσκας: Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που πιάνει τους εγκληματίες, αλλά η Δικαιοσύνη

Ευθύνες στη Δικαιοσύνη επέρριψε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το πρόβλημα είναι «οι ποινές, οι αποφάσεις».

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Και συνέχισε: «Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».

Τάσος Μπερδέσης
Φωτογραφία: Instagram

Δολοφονία Μπερδέση

Ο ίδιος, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και στον ρόλο που είχε το θύμα είχε χώρο της νύχτας. «Τα φουσκωτάρια στο έγκλημα είναι υπάλληλοι. Μη μπερδεύουμε υπαλλήλους, φουσκωτάρια και λύκους. Ο μακαρίτης ο μποξέρ ήταν χαρακτηρισμένος λύκος ενός μεγάλου επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Λύκοι είναι αυτοί που θα πάνε να κάνουν την δουλειά. Δεν είναι ποτέ αρχηγοί. Αρχηγοί είναι μεγάλοι επιχειρηματίες που είναι πίσω από μεγάλες νομιμοφανείς επιχειρήσεις. Δεν είναι πάνω από 10 στην Ελλάδα αυτοί που κινούν τα νήματα. Ή μέσα από τη φυλακή είτε έξω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα