Τάσος Μπερδέσης: Το βιογραφικό του πυγμάχου και η συμμετοχή στο «Survival Secret»

Τάσος Μπερδέσης
Φωτογραφία: Instagram

Ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης ήταν το θύμα της δολοφονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί (31/5) στη Βάρη, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22, η οποία –όπως όλα δείχνουν– έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Η νέα μαφιόζικη εκτέλεση έρχεται σε συνέχεια ενός ακραίου πολέμου μεταξύ των ομάδων της νύχτας για το ποιος θα επικρατήσει, η οποία μετρά νεκρούς σε Φιλαδέλφεια, Αθήνα και τώρα στα νότια προάστια της Αττικής. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα ξεκαθαρίσματα ομάδων της νύχτας.

Το βιογραφικό του πυγμάχου

Ο Τάσος Μπερδέσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 23 Νοεμβρίου 1982 και από μικρός είχε ανακαλύψει την αγάπη του για το μποξ. Στην ηλικία των 15 ετών  ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα.

Αν και είχε κάποια διαλείμματα, από το 1997 και μετά αφιερώθηκε πλήρως στο άθλημα. Η εξέλιξή του ήταν γρήγορη, ενώ μάλιστα άρχισε να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999 – από το 2000 και μετά δεν έχασε ποτέ από Έλληνα αθλητή. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α' κατηγορίας το 2002 στα -75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το Κύπελλο Ακρόπολις, είχε κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας, ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008. 

Τάσος Μπερδέσης
Φωτογραφία: Instagram

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2012 στο No Limits 17 στη γενέτειρά του, την Πάτρα, όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο κέρδισε εντυπωσιακά τον Basser Belkir και ξεκίνησε ένα μεγάλο νικηφόρο σερί, κόντρα σε πολλούς δυνατούς πυγμάχους από όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα:

  • No Limits 18: Νίκη επί του Γερμανού Toni Thes
  • Νο Limits 19: Νίκη επί του Ιταλού Jouad El Bayari
  • No Limits 20: Νίκη επί του Τούρκου  Serhat Degirmenci
  • No Limits 21: Νίκη επί του Τούρκου Serhat Degirmenci (ρεβάνς)
  • No Limits 22: Νίκη επί του Βούλγαρου Yordan Yankov

Το 2015 κέρδισε στο Best Fighter 2015 τον Έντι Παλτατζή με επιβλητική εμφάνιση, ενώ το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας και αγωνίστηκε στη Γερμανία με τον Πολωνό Przemyslaw Pikulik, τον οποίο και κέρδισε με τρομερό νοκ άουτ. 

Τάσος Μπερδέσης και Διονυσία Κουκίου
Φωτογραφία: govastileto.gr

Ο ίδιος στο παρελθόν είχε δοκιμάσει και τις αντοχές του στο ριάλιτι «Survival Secret», που είχε γυριστεί στην Κουρούτα Ηλείας, συμμετέχοντας στην ομάδα των διασήμων, απ' όπου και είχε βγει νικητής. Μεταξύ άλλων, στο ριάλιτι είχαν λάβει μέρος ο Γιάννης Αϊβάζης, η Φιλίτσα Καλογεράκου, η Πηγή Δεβετζή και ο Θάνος Πετρέλης. 

Ο πυγμάχος στο παρελθόν είχε σχέση με τη Σταρ Ελλάς 2008, Διονυσία Κουκίου, με την οποία χώρισαν έπειτα από τρία χρόνια δεσμού.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα