Εμβολιασμός - Τζανάκης: «Αναγκαία συνθήκη για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία»

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega o καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. 

«Δεν είναι προνόμια. Είναι ορισμένες διαδικασίες όπου μπορούν να συμμετέχουν οι εμβολιασμένοι εκ των πραγμάτων. Αναγκαία συνθήκη για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία ο εμβολιασμός. Είναι συμμετοχή σε δραστηριότητες που δεν κάνουν κακό στη δημόσια υγεία. Ενώ οι ανεμβολίαστοι πιθανόν θα βλάψουν τη δημόσια υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τα κορονοπάρτι, αναφέροντας: «Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος σε δάσος καλοκαίρι και να ανάψει φωτιά. Αυτά τα κορoνοπάρτι λειτουργούν σαν θρυαλλίδες για να ανάψουν μια μεγάλη πυρκαγιά. Επομένως πρέπει να προσέξουμε» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας τα κορoνοπάρτι ως αντιδράσεις, οι οποίες διοργανώνονται από εξωφοιτητικά κέντρα και στα οποία ενδίδουν οι φοιτητές.

πάρτυ στο ΑΠΘ
thesstoday

Γι’ αυτό «όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, να σκεφτούμε λύσεις που λειτουργούν αποτρεπτικά σε εκτονωτικού τύπου γεγονότα όπως τα κορονοπάρτι» είπε ο καθηγητής, ενώ υποστήριξε την ανάγκη «να μπούμε στη διαδικασία να οργανώνονται και με τη βοήθεια του πανεπιστημίου, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σχολιάζοντας το νησί της Κύθνου, όπου έχει εμβολιαστεί 100% ο πληθυσμός της, επισήμανε ότι «μπορεί σε κάποιους να έχει αποτύχει ο εμβολιασμός, είτε λόγω του εμβολιαζόμενου είτε λόγω της τεχνικής. Δυνητικά δεν θα είναι όλοι άνοσοι. Όμως στο νησί θα μπορούσε να επιχειρηθεί απόλυτη ελευθερία μέχρι να ξεκινήσει ο τουρισμός. Όταν ξεκινήσει ο τουρισμός και θα αναμειχθεί ο πληθυσμός, θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι είναι διακύβευμα να γίνει γρήγορα ο εμβολιασμός. «Ειδικά σε μικρές κοινότητες με μεγάλη τουριστική ελκυστικότητα» ανέφερε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα