Κοιμόταν και η τύχη του δούλευε - Η EΛ.ΑΣ. τού επέστρεψε το κλεμμένο μηχανάκι

Aστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ.
Securitynews.gr

Ξημερώματα Δευτέρας η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή των δυτικών προαστίων, αντιλήφθηκε ύποπτη κίνηση ενός ΙΧ, το οποίο είχε φορτωμένο ένα μηχανάκι.

Ειδικότερα, στις 02.00 τα ξημερώματα το μάχιμο ένστολο προσωπικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αποφάσισε να ελέγξει ένα διερχόμενο όχημα στη Λ. Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Ο Ρομά οδηγός, ο οποίος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης, έφερε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ένα μαύρο μηχανάκι (Honda Ιnnova), το οποίο –όπως διαπιστώθηκε– ήταν κλεμμένο. Το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν είχε δηλωθεί, καθώς ο ιδιοκτήτης κοιμόταν την ώρα που οι δυο δράστες τού έσπαγαν τις αλυσίδες και τα λουκέτα. 

Ούτε ο οδηγός ούτε ο συνοδηγός, αλβανικής καταγωγής, αν και προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς χρησιμοποιώντας ψευδείς δικαιολογίες για το μηχανάκι, δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή του μέσα στο αυτοκίνητό τους. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ακολουθήσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Αστυνομικός ΔΙ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν, ενώ ο Ρομά είχε ήδη ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα και ένα εργαλείο (κόφτης).

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, αφού οι δράστες το είχαν μόλις αποσπάσει από τον ιδιοκτήτη του και το μετέφεραν στα νεόκτιστα Ασπροπύργου. Ο ιδιοκτήτης στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού χάρη στην αντίληψη και την τρομερή παρατηρητικότητα των αστυνομικών το όχημα ξαναβρέθηκε στην κατοχή του.