Ρομά διέρρηξαν Ι.Χ. και οι αστυνομικοί επέστρεψαν τα κλοπιμαία

Σπασμένο τζάμι αυτοκινήτου

Ήταν λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας όταν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση από μια αναστατωμένη γυναίκα, η οποία κατήγγειλε ληστεία. 

Η γυναίκα βρισκόταν σταθμευμένη εντός του Γ' κοιμητηρίου Νίκαιας όταν δύο θρασύδειλοι -δίχως να σεβαστούν το χώρο που βρίσκονταν- έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου της, αφαιρώντας την τσάντα που περιείχε. Μέσα στην τσάντα υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο (i-phone) και 130ευρώ. Συγκεκριμένα 1Χ50€ και 4Χ20€. 

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων οι δυο δράστες οι οποίοι φορούσαν λευκές μπλούζες, επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα μάρκας volkswagen (μπλε σκούρο) και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα στο σημείο μετέβη η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, η οποία ξεκίνησε να σαρώνει τη περιοχή. Μέσα στο επόμενο μισάωρο το όχημα ανευρέθη στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του συνοδηγού το χρηματικό ποσό των 130€ (1Χ50€ και 4Χ20€), καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία επιμελώς κρυμμένα σε ειδικές διαμορφωμένες κρύπτες του οχήματος (κατσαβίδι, σφυρί εκτάκτου ανάγκης για σπάσιμο τζαμιών). 

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δυο Ρομά μαζί με το όχημα στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας για τα περαιτέρω όπου και οι αυτόπτες μάρτυρες που κλήθηκαν στο σημείο αναγνώρισαν τόσο το αυτοκίνητο, όσο και τους εν λόγω επιβαίνοντες με απόλυτη βεβαιότητα. 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο Ρομά κατηγορούμενων για κλοπή, ενώ τα κλεμμένα προσωπικά αντικείμενα επέστρεψαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα