Δάφνη: Στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - Σοκαριστικές λεπτομέρειες από την κατάθεση

Περιπολικό
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στον 12ο τακτικό ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο συζυγοκτόνος της Δάφνης προκειμένου να απολογηθεί για την δολοφονία της γυναίκας του.  Σε βάρος του 39χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. 

Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί

Υπενθυμίζουμε πως στο στόχαστρο του Εισαγγελέα τίθενται και οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι στις 11 Ιουλίου κλήθηκαν να επέμβουν, μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, στο διαμέρισμα στην Δάφνη στο οποίο την Παρασκευή δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της η 31χρονη γυναίκα.

Ο τρόπος αντίδρασης των δύο ένστολων στο σήμα υψηλής προτεραιότητας που έλαβαν από την Υπηρεσία τους, μετά από συγκεκριμένη καταγγελία ενοίκου της πολυκατοικίας όπου έμενε και το ζευγάρι στην Δάφνη, θα ελεγχθεί από Εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες.

Με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Ανδρέα Στεφανάτο προκαταρκτική εξέταση για τις πράξεις και παραλείψεις των δύο αστυνομικών οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς φαίνεται να μην προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για το σοβαρό περιστατικό.

Φώναζε «πεθαίνω»

Ο δράστης περιέγραψε στις αρχές την στιγμή της επίθεσης. «Πήγα στην κουζίνα, πήρα ένα μαχαίρι από το συρτάρι -μεγάλο, καφέ- και πήγα προς το δωμάτιο του γιου μας. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη καθώς άκουσα τη συμβουλή του πεθερού και 15 μέρες πριν είχα αφαιρέσει τα κλειδιά από την πόρτα της για να μην κλειδώνεται μέσα.

Όταν πήρα το μαχαίρι με το δεξί χέρι μπήκα στο δωμάτιο της, εκείνη κοιμόταν ανάσκελα και απευθείας όρμηξα πάνω της, ξάπλωσα πάνω της και την κάρφωσα με την μύτη του μαχαιριού μία φορά στο λαιμό.

Εκείνη τότε ξύπνησε άρχισε να φωνάζει ‘πεθαίνω’ και με το αριστερό χέρι της έκλεισα το στόμα. Έτσι αριστερά από το κεφάλι της και με τα δυο μου χέρια της έκλεισα το στόμα γιατί φώναζε. Μετά από περίπου ένα λεπτό εκείνη σταμάτησε να αντιστέκεται και να φωνάζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα