Βαρυμπόμπη: Μαίνεται η πυρκαγιά - Έκτακτη σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Πηγή: Twitter

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν "ζώνη" και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να γίνει αποτίμηση για όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα και τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τις πυρκαγιές πραγματοποιείται αυτήν την ώρα έκτακτη ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά. Υπενθυμίζεται ότι στην πυρκαγιά της Αττικής έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη, οι Αδάνες, το Μορτερό και οι Θρακομακεδόνες, ενώ σε επιφυλακή είναι όλες οι δυνάμεις για τυχόν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προς Αθήνα, διακόπηκε η κυκλοφορία πριν από λίγο στην έξοδο για Καπανδρίτι. Επίσης, κλειστή είναι η Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης έως οδό Ερυθραίας, Ερυθραίας από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία, ταβέρνα «Λάμπρος»).

«Αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστες. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή... Ήμουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς από την αρχή» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Αυτήν την στιγμή επιχειρούν 520 πυροσβέστες» δήλωσε με την σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς ενώ πρόσθεσε πως «είναι ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Εστάλησαν πέντε sms από το 112, ενώ στο πεδίο βρίσκεται ο κ. Βασίλης Παπαγεωργίου και από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη». Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε τέλος και στις άλλες εστίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλα σημεία της χώρας. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα