Η απόλυτη Ελλάδα και τα δύο τελευταία βήματα για πρόκριση-άνοδο

Εθνική Ελλάδος

Η Ελλάδα, η μοναδική από τις 54 εθνικές ομάδες (σ.σ: η Ρωσία έχει αποκλειστεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία) στους 14 ομίλους των τεσσάρων κατηγοριών του Nations League, που κατάφερε να εξασφαλίσει έναν εκ των δύο στόχων της διοργάνωσης (πρόκριση-άνοδο), θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας (24/9) την Κύπρο και στις 27/9 θα υποδεχθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του τουρνουά, έχοντας ήδη καταφέρει -ως πρώτη με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς- να προβιβαστεί από τον 2ο όμιλο της League C στην League B.

Ο στόχος του Final-4
Ολλανδία, Δανία, Ισπανία και Ουγγαρία θα προσπαθήσουν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές να εδραιώσουν τη θέση τους στην κορυφή των τεσσάρων ομίλων της League A, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για το φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2023 χωρίς την κάτοχο του τίτλου Γαλλία, η οποία έχει ήδη τεθεί εκτός διεκδίκησης.

Η προσπάθεια της Ολλανδίας
Η Ολλανδία -από τις ομάδες της League A- είναι αυτή που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στη διοργάνωση με 10 βαθμούς (3 νίκες και 1 ισοπαλία). Κατά τη διάρκεια του αγώνα της το βράδυ της Πέμπτης στην Πολωνία (3η στον 4ο όμιλο, 4 βαθμοί), στόχος των «οράνιε» θα είναι να διατηρήσουν το προβάδισμά τους έναντι του Βελγίου (2η, 7 βαθμοί), το οποίο θα υποδεχθεί την Κυριακή το βράδυ.

Οι ελπίδες της Κροατίας και ο... τελικός της Πορτογαλίας
Η Κροατία (2η στον όμιλο 1 με 7 βαθμούς) μπορεί ακόμα να ελπίζει ότι θα παίξει στην τελική φάση του Nations League. Θα προσπαθήσει να πάρει το προβάδισμα στον όμιλό της, υποδεχόμενη το Σάββατο τη -νυν πρωτοπόρο- Δανία (1η, 9 βαθμοί).
 
Το ίδιο και η Πορτογαλία (2η στον 2ο όμιλο, 7 βαθμοί), η οποία βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από την Ισπανία. Η... παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο θα ταξιδέψει πρώτα στην Τσεχία το Σάββατο, πριν παίξει έναν αγώνα που μοιάζει με τελικό εναντίον της Ισπανίας εντός έδρας την Τρίτη.

Αβεβαιότητα στον 3ο όμιλο της League A
Στον πολύ δυνατό 3ο όμιλο αναμένεται συναρπαστική εξέλιξη, αφού επικρατεί η αβεβαιότητα. Μόνο ένας βαθμός χωρίζει την -πρώτη- Ουγγαρία από την -δεύτερη- Γερμανία, η οποία βρίσκεται μόλις ένα βαθμό μπροστά από την Ιταλία (3η, 5 βαθμοί). Η ουραγός Αγγλία (2 βαθμοί σε 4 ματς) θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την εικόνα της, αλλά έχει πολύ λίγες πιθανότητες να φτάσει στο φάιναλ φορ. Οι Άγγλοι πηγαίνουν στο Σαν Σίρο την Παρασκευή, για να προσπαθήσουν να τα πάνε καλύτερα από τον πρώτο αγώνα με την Ιταλία (0-0).

Η Γαλλία θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό
Οι ομάδες που θα βρεθούν στην τελευταία θέση των ομίλων της League A θα υποβιβαστούν στη League B. Ένας υποβιβασμός τον οποίο η εθνική Γαλλίας, κάτοχος του τίτλου αυτής της διοργάνωσης που ξεκίνησε το 2018, θέλει να αποφύγει πάση θυσία.
Οι Γάλλοι, τελευταίοι στον 1ο όμιλο με μόνο δύο βαθμούς, ξεκίνησαν πολύ άσχημα την πορεία τους και θα προσπαθήσουν να σώσουν την... τιμή τους, όταν υποδεχτούν αύριο (22/9) την Αυστρία (3η, 4 βαθμοί) και στη συνέχεια όταν αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Κυριακή την πρωτοπόρο Δανία. Οι «τρικολόρ» θα βρουν τους Σκανδιναβούς στον όμιλό τους στο Μουντιάλ του Κατάρ σε δύο μήνες (20 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου).
 Μη... ελκυστική τον Ιούνιο και «αποδεκατισμένη» από τραυματισμούς τον Σεπτέμβριο, η γαλλική ομάδα επιδιώκει να «σηκώσει το κεφάλι της» αύριο κόντρα στην Αυστρία στο Σεντ Ντενί, ακριβώς δύο μήνες πριν το Γαλλία-Αυστραλία, τον πρώτο αγώνα των «μπλε» στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Οι «τρικολόρ» θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις τελευταίες δύο αγωνιστικές ως «πρόβα» πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, για να προσπαθήσουν με κάποιο τρόπο να προετοιμαστούν για το μεγάλο ραντεβού του ποδοσφαίρου, παρά την απουσία πολλών παικτών λόγω τραυματισμών, όπως ο Καρίμ Μπενζεμά και ο αρχηγός Ούγκο Γιορίς.