Ποινική δίωξη στον 23χρονο που συνελήφθη για βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στα Εξάρχεια

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για σεξουαλική βία, αλλά και για πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 23χρονου , υπηκόου Συρίας, που συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια.

 

Ο 23χρονος είναι πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή , γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, καθώς και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο κατηγορούμενος είχε κρατηθεί προσωρινά στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος μετά από κράτηση 12 μηνών τον περασμένο Αύγουστο.

Η δίκη του έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Στη σύλληψη του δράστη των επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον γυναικών τις τελευταίες μέρες στα Εξάρχεια προχώρησε η Αστυνομία

Ο αλλοδαπός καταγγέλεται στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για σωρεία υποθέσεων σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια πριν λίγες ημέρες. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικο κορίτσι.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Παρασκευή.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα 23χρονο από τη Συρία, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ το βράδυ της Τρίτης κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.

Ο 23χρονος μέσα σε διάστημα δύο ημερών, από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, είχε επιτεθεί και είχε προσπαθήσει να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις εις βάρος, τουλάχιστον τριών γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι 13 ετών. Οι επιθέσεις είχαν σημειωθεί κατά την διάρκεια της ημέρας σε δρόμους των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού το καλοκαίρι του 2022 και για το λόγο αυτό κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών, από όπου αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με περιοριστικούς όρους.