Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 – Δείτε πότε

Ξεκινά ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών κατά της Covid-19 –στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερίας»– σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Σύντομα ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τους πολίτες άνω των 85 ετών, όπως ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού, ο εμβολιασμούς για τα άτομα άνω των 85 ετών ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Ο ίδιος, σε τηλεοπτική το συνέντευξη στον ΑΝΤ1, σημείωσε χαρακτηριστικά πως όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση πρόκειται να λάβουν από Δευτέρα το μήνυμα για το πού εμβολιάζονται.

Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα 

Ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε πως οι άνω των 85 ετών πολίτες οι οποίοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα ώστε να εμβολιαστούν κατά του φονικού ιού.

Ωστόσο, ο Γιώργος Γεωργαντάς εξήγησε πως «όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο». Θα λάβουν το σχετικό SMS και μονάχα στην περίπτωση όπου συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά πρέπει απλώς να εμφανιστούν στο σημείο που τους έχει υποδειχτεί μέσω του μηνύματος, την προκαθορισμένη ώρα.

Ο εμβολιασμός γίνεται βάσει της προτεραιοποίησης από την Επιτροπή Εμβολιασμού

Ο εμβολιασμός που θα ξεκινήσει από Δευτέρα, θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα ενώ στη συνέχεια, πρόκειται να ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, όταν θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και την αποστολή SMS στο 13034.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στην πλατφόρμα η οποία άνοιξε χθες (7/1)  και μέσω της οποίας μπορούν να εξεταστούν οι εκπαιδευτικοί εάν το επιθυμούν, είπε πως τα τεστ ξεκίνησαν ήδη από σήμερα.

Η ίδια διαδικασία, όπως υπογράμμισε, αναμένεται να ακολουθηθεί και όταν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM