Φίλιππος: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Δούκα του Εδιμβούργου

Πρίγκιπας Φίλιππος
© AP

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία του επί 73 χρόνια συζύγου της, Δούκα του Εδιμβούργου, που θα τελεσθεί σήμερα Σάββατο 17/04 στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ, ρυθμίζει προσωπικά η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ θα κληθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθεί με τη μοναδική αξιοπρέπεια και κουράγιο που πάντα επιδεικνύει, και μα αυτό το σθένος να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν παντρεμένη 73 ολόκληρα χρόνια.

Βασίλισσα Ελισάβετ και Φίλιππος
© AP

Οι τελευταίες λεπτομέρειες λίγο πριν την κηδεία του Φιλίππου

Ύστερα από απόφαση της βασίλισσας, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκρηκτική συνέντευξη των Σάσεξ στην Οπρα Γουίνφρει, Γουίλιαμ και Χάρι θα ακολουθούν τη σορό του παππού τους, αλλά δεν θα περπατούν ο ένας δίπλα στον άλλο. Ανάμεσά τους τους θα βρίσκεται ο ξάδελφός τους, Πίτερ Φίλιπς. Αυτό πυροδοτεί, προφανώς, ένα σωρό νέες ερωτήσεις για τη σχέση τους. Είναι πραγματικά τόσο κακή, ώστε δεν μπορούν να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον πίσω από το φέρετρο του παππού τους;

Γουίλιαμ, Χάρι και Φίλιππος
© AP

Η πομπή της σορού του

Τη σορό θα μεταφέρει το κατά παραγγελία Land Rover, που σχεδίασε γι’ αυτόν τον σκοπό ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος. Η βασίλισσα θα ακολουθεί την πομπή επιβαίνοντας στη βασιλική Bentley, ενώ θα συνοδεύεται από μια κυρία επί των τιμών. Επιπλέον, να σημειωθεί, πως στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα κάθεται μόνη της εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία και θα φοράει μάσκα.

Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι

Μάσκα θα φορούν και οι μόλις 30 καλεσμένοι,οι οποίοι θα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, στην κηδεία θα παραβρεθούν τρεις από τους Γερμανούς συγγενείς του Φίλιππου – ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ–, αλλά όχι η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία δεν κατάφερε να «πετάξει» για Λονδίνο λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της –είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Όλοι με πολιτικά ρούχα με απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ

Με τους πρίγκιπες Χάρι και Άντριου να αδυνατούν να φορέσουν την στρατιωτική τους στολή, η βασίλισσα αποφάσισε ότι οι παρευρισκόμενοι θα είναι ντυμένοι με πολιτικά ρούχα. Επενέβη κι αποφάσισε να μην φορέσει κανείς στρατιωτική στολή, πολύ απλά γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα.

Οι λοιπές επιλογές του Φιλίππου

Ο Δούκας του Εδιμβούργου επέλεξε ο ίδιος και τα τραγούδια της τετραμελούς χορωδίας, ενώ με δική του απόφαση τα προσωπικά διακριτικά της καταγωγής του από Δανία και Ελλάδα θα κοσμούν την Αγία Τράπεζα κατά την κηδεία του.

Η Βασίλισσα μοιράστηκε την αγαπημένη της κοινή τους φωτογραφία 

Μια από τις αγαπημένες της φωτογραφίες από τα 73 χρόνια της κοινής της ζωής με τον Δούκα του Εδιμβούργου μοιράστηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ, όπου το βασιλικό ζεύγος απεικονίζεται να χαλαρώνει στο γρασίδι μιας όμορφης τοποθεσίας στο Aberdeenshire. Να σημειωθεί, πως τηn φωτογραφία τράβηξε η Κόμισσα του Wessex το 2003. Ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει γείρει προς τα πίσω, στηρίζεται στον αγκώνα του και έχει ισορροπήσει το καπέλο το στο γόνατό του, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται χαμογελαστή στο πλευρό του.

Δείτε τη φωτογραφία:

Φίλιππος και Ελισάβετ
© The Royal Family / Twitter

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα