Βρετανία - Τουρισμός: Εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

ελληνικό νησί και κοινωνικός τουρισμός
© Unsplash

H Ελλάδα δεν προστέθηκε στην ταξιδιωτική «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του BBC, ενώ μάλιστα είναι πιθανόν κάποιες χώρες να βγουν από τη σχετική λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε στο BBC: «Πρέπει να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει γίνει στη χώρα μας και θα επιτρέψουμε τα ταξίδια όταν θα είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ανάρτηση του telegraph
© Facebook

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό και την εφαρμογή ενός συστήματος που κατατάσσει τις χώρες σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα τους. Εκτός από την Πορτογαλία και το Ισραήλ, στην «πράσινη λίστα» βρίσκονται από τις 17 Μαΐου η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ, τα Νησιά Φόκλαντ, τα Νησιά Φερόε, τα Νησιά Σάντουιτς και η Αγία Ελένη.

Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ. Οι ταξιδιώτες από χώρες που βρίσκονται στην «πράσινη» κατηγορία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρησή τους και δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα