Δύσκολοι καιροί για… ανεμβολίαστους στην Ευρώπη

Εμβόλιο και κορονοϊός
© Pixabay

«Καλώς ήρθατε στον… κόσμο των εμβολιασμένων» ή αλλιώς… δύσκολοι καιροί για… ανεμβολίαστους. Όπως και να περιγράψει κανείς τη νέα πραγματικότητα, η ζωή των εμβολιασμένων γίνεται κατά τι πιο εύκολη από χθες και με… ευρωπαϊκή βούλα, καθώς η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό θα επιβεβαιώνει ότι ο πολίτης είτε έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 είτε έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ ή έχει αναρρώσει από την ασθένεια. 

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει 12 μήνες. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΚ, το πιστοποιητικό δεν θα αποτελεί προαπαιτούμενο για την ελεύθερη κίνηση των πολιτών και δεν θα θεωρείται ταξιδιωτικό έγγραφο. 

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια έχει αποτελέσει σοβαρό σημείο τριβής, καθώς οι «αρνητές» –υπάρχουν τέτοιοι και στο Ευρωκοινοβούλιο– κάνουν λόγο για «οργουελική πραγματικότητα» και μεθόδους απροσχημάτιστου φακελώματος. Αυτές οι απόψεις ακούστηκαν πρόσφατα  –μειοψηφικά  πάντως– και στην ελληνική Βουλή.  

Οι 546 ψήφοι υπέρ, 93 κατά και 51 αποχές, αριθμοί με τους οποίους υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για Ευρωπαίους πολίτες –για τους πολίτες τρίτων χωρών το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 553 υπέρ, 91 κατά και 46 αποχές–, είναι δεδομένα που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης του γενικότερου κλίματος που υπάρχει στο ευρωπαϊκό… πάνθεον σε σχέση με την αδήριτη αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα