Το φεστιβάλ Lollapalooza επιστρέφει στο Grant Park

Lollapalooza
© en.wikipedia.org

Το θρυλικό μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza αναμένεται να επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι στο Grant Park του Σικάγου. Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ, η πόλη του Σικάγου έδωσε πράσινο φως για το τετραήμερο Μουσικό Φεστιβάλ. Η είδηση γνωστοποιήθηκε την ώρα που πόλεις tvn ΗΠΑ αρχίζουν να κάνουν σημαντικά βήματα προς την επαναφορά μεγάλων εκδηλώσεων και τη σταδιακή άρση των περιορισμών για την Covid-19.

Ενδεικτικά, η πόλη του Σικάγου εξετάζει το ενδεχόμενο εγγράφου που πιστοποιεί ότι ο κάτοχος έχει κάνει εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, το λεγόμενο «Vax Pass» , το9 οποίο μάλιστα θα ενθάρρυνε τους κατοίκους να πάνε και να εμβολιαστούν προκειμένου να μπορούν να απολαμβάνουν τις εξόδους τους χωρίς περιορισμούς ή/και απαγορεύσεις.

Lollapalooza Σικάγο
© en.wikipedia.org

Το Lollapalooza αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου με περίπου πλήρη χωρητικότητα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γί8νει γνωστά μέχρι στιγμής, όσοι θα έχουν «Vax Passes» είναι πιθανό να έχουν ειδική πρόσβαση σε επιλογές καθισμάτων και προνόμια παράλειψης της αναμονής σε σειρές, καθώς και πρόσβαση σε άλλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Σικάγο. Αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την επερχόμενη εκδήλωση, οι διοργανωτές του Lollapalooza φαίνονται αισιόδοξοι για την επιστροφή του Φεστιβάλ φέτος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την πρόοδο στο Σικάγο, καθώς η πόλη συνεχίζει να ανοίγει ξανά» δήλωσε εκπρόσωπος. «Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με αξιωματούχους της πόλης και της δημόσιας υγείας καθώς συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε το Φεστιβάλ και παραμένουμε αισιόδοξοι για το Lollapalooza 2021 στο Grant Park» ανέφερε.

Λίγα λόγια για το Lollapalooza

Το Lollapalooza είναι ένα ετήσιο τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ στο Σικάγο του Ιλλινόις, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Grant Park. Ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε επεκτάθηκε σε άλλες χώρες. Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν –ωστόσο δεν περιορίζονται– εναλλακτική ροκ, heavy metal, punk rock, hip hop και ηλεκτρονική μουσική. Το φεστιβάλ Lollapalooza παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για μη κερδοσκοπικούς και πολιτικούς ομίλους και διάφορους εικαστικούς καλλιτέχνες.

Σσχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε το 1991 από τον τραγουδιστή της Jane's Addiction, Perry Farrell, ως αποχαιρετιστήρια περιοδεία για το συγκρότημά του. Η πρώτη περιοδεία Lollapalooza είχε μια διαφορετική συλλογή συγκροτημάτων και ήταν μια εμπορική επιτυχία. Σταμάτησε σε περισσότερες από είκοσι πόλεις στη Βόρεια Αμερική.

Lollapalooza 2015
© en.wikipedia.org

Το 2020, ο Spin βαθμολόγησε το πρώτο Lollapalooza ως το καλύτερο σε μια λίστα με τις «35 μεγαλύτερες συναυλίες των τελευταίων 35 χρόνων». Στη συνέχεια, το φεστιβάλ «έτρεχε» σε ετήσια βάση μέχρι το 1997 και «αναζωογονήθηκε» το 2003. Από την ίδρυσή του έως το 1997 και την αναβίωσή του το 2003, το φεστιβάλ περιόδευσε στη Βόρεια Αμερική. Το 2004, οι διοργανωτές αποφάσισαν να επεκτείνουν τις ημερομηνίες σε δύο ημέρες ανά πόλη, ωστόσο οι κακές πωλήσεις εισιτηρίων ανάγκασαν την περιοδεία του 2004 να ακυρωθεί. 

Το 2005, ο Farrell και ο William Morris Agency συνεργάστηκαν με την εταιρεία Capital Sports Entertainment (τώρα C3 Presents) με έδρα το Όστιν, και επανεξέτασαν την εκδήλωση στην τρέχουσα μορφή της ως «Weekend-Festival» στο Σικάγο και ειδικότερα στο Grant Park. Το 2014, η Live Nation Entertainment αγόρασε ένα ελεγχόμενο ενδιαφέρον για τις παρουσιάσεις C3.

Το 2010, ανακοινώθηκε ότι το μεγάλο αυτό φεστιβάλ θα παρέμενε στο Σικάγο. Το 2011, η εταιρεία Geo Events επιβεβαίωσε τη βραζιλιάνικη εκδοχή της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Jockey Club στο Σάο Πάολο στις 7 και 8 Απριλίου 2012. Η Αργεντινή με τη σειρά της ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 στο Μπουένος Άιρες και τον Νοέμβριο του 2014, ανακοινώθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή Lollapalooza και πραγματοποιήθηκε στον πρώην αερολιμένα Tempelhof του Βερολίνου.

Το τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ στο Grant Park του Σικάγου φιλοξενεί περίπου 400.000 άτομα κάθε χρόνο τον Ιούλιο το 2010 και ξεπουλά κάθε χρόνο. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα εν ενεργεία στις ΗΠΑ.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα