Κοροναϊός - Λοιμωξιολόγοι: Μείωση ωραρίου στην εστίαση

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται τη μείωση ωραρίου στην εστίαση και στους χώρους διασκέδασης, καθώς ο κοροναϊός καλπάζει.

Ως επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής ανέφερε πως η επιτροπή έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Επίσης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός, καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής.

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως τα μέτρα είναι πιθανόν να συζητηθούν και σήμερα ή τις επόμενες ήμερες στην Επιτροπή. Μάλιστα, είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πέτσας: Ανοιχτά τα μαγαζιά και στις «κόκκινες» περιοχές

Χθες (26/10) Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως η κυβέρνηση στοχεύει στο να κρατήσει ανοιχτή την αγορά και πιο συγκεκριμένα το λιανεμπόριο.

Γι' αυτό το λόγο, τα καταστήματα που βρίσκονται στις επιβαρυμένες περιοχές θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σημειώνεται πως το επίπεδο 4 (κόκκινες περιοχές) είναι αυτό του αυξημένου κινδύνου και μέχρι στιγμής η Κοζάνη και η Καστοριά βρίσκονται σε αυτό.

 

Σε δύο εβδομάδες τα αποτελέσματα των νέων μέτρων

Περιοχές, όπως η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα μαζί με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη είναι σε ιδιαίτερο κρίσιμο σημείο.

Ωστόσο, για να διαπιστωθεί κατά πόσο αποτελεσματικά είναι τα δύο νέα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πρέπει να περάσουν 10 με 15 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο νέα έκτακτα μέτρα είναι: Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 το ξημέρωμα και η καθολική χρήση της μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM