Κορονοϊός: Στην Ελλάδα τα ψυγεία που θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια

Στην Ελλάδα κατέφτασαν ήδη τα ψυγεία που πρόκειται να αποθηκεύσουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εταιρειών Pfizer/BioNTech.Το εμβόλιο, με τη σειρά του, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου 2020, ενώ την επομένη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα ψυγεία που θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNtech βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Στις 26 Δεκεμβρίου μάλιστα, αναμένεται να προμηθευτεί η χώρα μας και το εμβόλιο.

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη (27/12) σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν θα είναι μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος, όπως αποκάλυψε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είμαστε στην τελική φάση του εμβολιασμού

Να σημειωθεί πως τα εμβόλια αυτά απαιτούν βαθιά κατάψυξη, έτσι τα ψυγεία –τα οποία φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία– θα χωράνε 80.000 δόσεις εμβολίου και θα τα διατηρούν σε θερμοκρασία -70°C. Επίσης, είναι σημαντικό την ώρα του εμβολιασμού να αραιωθούν οι δόσεις, καθώς το εν λόγω εμβόλιο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε πέντε ημέρες.

Η διαδικασία για την «Επιχείρηση Ελευθερία», δηλαδή το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Να υπενθυμίσουμε μάλιστα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες πως οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μία ημέρα αφότου φτάσουν στην Ελλάδα τα εμβόλια.

Τα σκευάσματα αυτά θα φτάνουν στα εμβολιαστικά κέντρα μέσα σε κουτιά ISOBOX. Υπεύθυνες για την παραλαβή του εμβολίου είναι οι πέντε μεγάλες φαρμακαποθήκες της χώρας. Από εκείνο το σημείο τα εμβόλια θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM