Τζόνσον: «Είμαι σίγουρος πως ο πρόεδρος Τραμπ θα γίνει καλά»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε απόλυτη βεβαιότητα την άποψη πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νοσεί από COVID-19, θα γίνει σύντομα καλά, και ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε με απόλυτη σιγουρία πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καταφέρει να βγει νικητής από την μάχη του με τον κοροναϊό, το συντομότερο δυνατόν.

«Είμαι σίγουρος πως ο πρόεδρος Τραμπ θα γίνει καλά. Έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα... Χρειάζεται μόνο, εννοώ, το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να κάνει είναι να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών του, έχει εξαιρετικές ιατρικές συμβουλές», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC.

Να σημειωθεί πως ο Τζόνσον είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό στα τέλη Μαρτίου και νοσηλεύθηκε για μία εβδομάδα, περιλαμβανομένων τριών νυχτών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πλέον έχει αναρρώσει πλήρως και δεν υποφέρει από τα λεγόμενα συμπτώματα της «μακράς COVID».

«Οι επόμενοι μήνες θα έχουν αναταράξεις»

Στη συνέντευξή του στο BBC πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ακόμη πως αναμένει ότι οι επόμενοι λίγοι μήνες της πανδημίας θα έχουν αναταράξεις. Ωστόσο σημείωσε πως τα πράγματα θα μοιάζουν ριζικά διαφορετικά την άνοιξη.

«Πρέπει να σας πω, με κάθε ειλικρίνεια, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αναταράξεις έως τα Χριστούγεννα, μπορεί να υπάρχουν αναταράξεις ακόμη και μετά», σημείωσε ο ίδιος.

«Μέχρι την άνοιξη τα πράγματα θα είναι ριζικά διαφορετικά»

«Αν μιλήσετε στους επιστήμονες, όλοι ουσιαστικά συμφωνούν πως μέχρι την άνοιξη τα πράγματα θα είναι ριζικά διαφορετικά και θα είμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο, αυτός είναι ο κανονικός κύκλος μιας πανδημίας όπως αυτή», ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM