Μακελειό στη Γαλλία: Δυο αποκεφαλισμοί, δεκάδες τραυματίες (pics)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νίκαια της Γαλλίας μετά από επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκκλησία, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και τραυματίες.

Μια νέα επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Μεταξύ των θυμάτων, η οποία έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί, είναι και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών Μέσων, τα οποία επικαλούνται αστυνομική πηγή, η γυναίκα εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη. Αποκεφαλισμένο εντοπίστηκε, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα ακόμη θύμα.

Τα δύο από τα τρία θύματα βρίσκονταν μέσα στη βασιλική εκκλησία της Νοτρ Νταμ.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο δράστης, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.

Des événements très graves se déroulent actuellement près de l’église Notre dame de Nice.

Soutien aux forces de sécurité.

Évitez le secteur ! pic.twitter.com/MUuxnNqsmM

— Eric Ciotti (@ECiotti) October 29, 2020

Η περιοχή της επίθεσης έχει αποκλειστεί ενώ μάρτυρες κάνουν λόγο για ελεγχόμενες εκρήξεις τις οποίες προκαλεί η αστυνομία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

IMPORTANT#Nice : une opération de police est en cours. Évitez le secteur et suivez les consignes. Après avoir eu le maire de Nice @cestrosi, je préside une réunion de crise au Ministère de l’Intérieur.

— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) October 29, 2020

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, μέσω Twitter έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή παίρνει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

https://twitter.com/PoliceNat06/status/1321726313481310215?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321726313481310215%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Fkosmos%2F130663_synagermos-sti-gallia-nekros-kai-traymaties-se-epithesi-me-mahairi-sti-nikaia Νέα επίθεση μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή ιστορίας

Να υπενθυμίσουμε πως η επίθεση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε προάστιο του Παρισιού από 18χρονο ακραίο Ισλαμιστή.

Η φρικτή αυτή δολοφονία, από 18χρονο φανατικό, έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ καθώς ο καθηγητής λίγες ημέρες πριν είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του προφήτη στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Ερντογάν για Μακρόν: «Χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του προς το Ισλάμ»

Επίσης, οι επιθέσεις σημειώνονται εν μέσω της κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας Γαλλίας μετά την «σύγκρουση» Ερντογάν - Μακρόν.

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο ο Γάλλος Πρόεδρος «χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ».

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Και στη συνέχεια, ένα σατιρικό σκίτσο του Charlie Hebdo σε βάρος του «σουλτάνου» ήρθε να «ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά» και να επιδεινώσει της ήδη άσχημες σχέσεις Άγκυρας - Παρισιού.

Τόσο κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι, όσο και η τουρκική κυβέρνηση, εξέφρασαν την έντονη ενόχληση τους για το σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο σατιρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι ίδιοι κάνουν λόγο περί «αήθους απόπειρας» από πλευράς της Γαλλίας να «διασπείρει πολιτισμικό ρατσισμό και μίσος».

https://twitter.com/Charlie_Hebdo_/status/1321134572105572352?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321134572105572352%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fnews2u.gr%2Fepikairotita%2Fkosmos%2Fagkira-katadikazi-satiriko-skitso-erdoghan%2F ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM