Εκλογές ΗΠΑ: Το πρώτο μήνυμα του Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός Υποψήφιος της Αμερικανικής Προεδρίας, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο τόνισε πως «πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, δεν θα ξέρουμε το αποτέλεσμα μέχρι να μετρηθεί κάθε ψήφος».

Εν μέδω έκδηλων πανηγυρισμών και κορναρισμάτων, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προχώρησε στην πρώτη του δήλωση από το Ντελαγουέαρ. Ο Μπάιντεν απέστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους ψηφοφόρους του, ευχαριστώντας τους παράλληλα για την υπομονή τους και φυσικά για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

«Είμαστε σε τροχιά νίκης»

«Το ξέραμε πως θα τραβούσε πολύ, νιώθουμε καλά για το πού βρισκόμαστε, πιστεύουμε πως είμαστε σε τροχιά νίκης» σημείωσε ο Μπάιντεν, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Τζιλ.

«Δεν θα ξέρουμε το αποτέλεσμα μέχρι να μετρηθεί κάθε ψήφος»

«Το ξέραμε λόγω των επιστολικών ψήφων πως θα έπαιρνε ώρες αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, δεν θα ξέρουμε το αποτέλεσμα μέχρι να μετρηθεί κάθε ψήφος, κάθε ψηφοδέλτιο» πρόσθεσε αμέσως μετά.

Image removed.

«Έχουμε αυτοπεποίθηση για το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν»

«Έχουμε αυτοπεποίθηση για την Αριζόνα, μόλις κερδίσαμε τη Μινεσότα, παραμένουμε στο παιχνίδι στην Τζόρτζια, κάτι που δεν περιμέναμε, έχουμε αυτοπεποίθηση για το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο Μπάιντεν εκτίμησε πως θα περάσει στους Δημοκρατικούς και η «πολιτεία-κλειδί» της Πενσιλβάνια. Ωστόσο, επισήμανε επανειλλημένα πως θα χρειαστούς αρκετές ώρες για να μετρηθούν όλες οι ψήφοι.

It's not my place or Donald Trump's place to declare the winner of this election. It's the voters' place.

— Joe Biden (@JoeBiden) November 4, 2020

Επιπλέον, ο Μπάιντεν εκτίμησε πως το νωρίτερο που θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα θα είναι την Τετάρτη το πρωί (ώρα Αμερικής). Ενώ τόνισε πως δεν είναι θέμα δικό του ή του Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξουν οι ίδιοι τους εαυτούς νικητές, αλλά πρόκειται για μια απόφαση του αμερικανικού λαού.

Keep the faith, guys. We’re gonna win this.

— Joe Biden (@JoeBiden) November 4, 2020

«Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, σας ευχαριστώ όλους, είμαι ευγνώμων προς όλους που συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Κρατήστε την πίστη σας, θα κερδίσουμε, η υπομονή σας είναι φοβερή» κατέληξε.

Tune in as I speak to the nation live from Wilmington, Delaware. https://t.co/ye8knRucoz

— Joe Biden (@JoeBiden) November 4, 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM