Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τούρκικο αλιευτικό -Υπάρχουν νεκροί

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με ελληνική σημαία και τουρκικού αλιευτικού και 4 νεκρούς

Σύγκρουση τάνκερ, δεξαμενόπλοιου, με ελληνική σημαία και τουρκικού αλιευτικού σκάφους στην περιοχή Καρατάς, 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Αδάνων, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της σύγκρουσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «ΕΦΕΣΟΣ» με τουρκικό αλιευτικό σκάφος, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη, που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να αγνοούνται τέσσερις επιβαίνοντες από το αλιευτικό σκάφος.

Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δεκατρείς Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Δεν υπάρχει επικοινωνία με τους επιβαίνοντες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης Ακτοφυλακής, το τουρκικό αλιευτικό με το όνομα «Πολάτ Μπέι», που αναποδογύρισε, συγκρούστηκε με το ελληνικό δεξαμενόπλοιο σήμερα στις 05:50 το πρωί. Η επικοινωνία με τους ψαράδες έχει διακοπεί, ενώ το αναποδογυρισμένο σκάφος βρήκαν άλλοι ψαράδες που έπλεαν στην ίδια περιοχή.

Μετά την πληροφορία ότι ανατράπηκε το αλιευτικό στην περιοχή έσπευσαν τρία σκάφη και ομάδα δυτών της Ακτοφυλακής.

Σωστικά συνεργεία βρήκαν στο σημείο το καΐκι αναποδογυρισμένο.

Η νομαρχία της Αδάνα ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι σοροί των τεσσάρων από τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM