Κολομβία: Δολοφόνησαν 27χρονο δημοσιογράφο που ερευνούσε συμμορία κακοποιών

Ακόμα ένας δημοσιογράφος στην Κολομβία, ο οποίος ερευνούσε συμμορία κακοποιών, κατέληξε έπειτα από απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του. Ο ίδιος μάλιστα, είχε καταγγείλει πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του

Στην Κολομβία, οι απόπειρες δολοφονίας σε βάρος δημοσιογράφων οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις και έρευνες με κακοποιούς είναι, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο. Μάλιστα, το τελευταίο θύμα είναι ο 27χρονος δημοσιογράφος, Φελίπε Γκεβάρα.

Ο νεαρός δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ ερευνούσε υπόθεση που αφορούσε συμμορία κακοποιών. Ο Φελίπε Γκεβάρα, τη Δευτέρα (21/12) δέχθηκε επίθεση με δεκάδες πυροβολισμούς από αγνώστους την πόλη Κάλι (νοτιοδυτικά) και εντέλει, κατέληξε δύο μέρες αργότερα (την Τετάρτη 23/12). Ο ίδιος ο Γκεβάρα, προτού πεθάνει είχε καταγγείλει πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του το τελευταίο διάστημα.

Image removed.

Η ανακοίνωση της Q'hubo

«Ο Φελίπε Γκεβάρα, ο δικαστικός μας συντάκτης, πέθανε σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη) το απόγευμα, μετά τον τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας. Ελπίζουμε η ψυχή του να βρει ειρήνη και στην καρδιά της οικογένειάς του να υπάρξει γαλήνη», σημείωσε η εφημερίδα «Q'hubo» μέσω Twitter.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

#DescanseEnPaz Felipe Guevara, nuestro periodista judicial, falleció este miércoles en la tarde tras haber sido herido en un atentado en la noche del lunes. Pedimos que su alma encuentre paz y que en el corazón de su familia haya tranquilidad.

Vuela alto, Papito. Te queremos ? pic.twitter.com/ImImtxiYbm

— Periódico (@QhuboCali) December 23, 2020

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του ο 27χρονος

Το 2017, ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει «απειλές κατά της ζωής του στις αρμόδιες αρχές», όπως ανέφερε από πλευράς του ο δήμαρχος της Κάλι στην Κολομβία, Χόρχε Ιβάν Οσπίνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως η πόλη προσφέρει περίπου 12.000 ευρώ για οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου.

Όσα αναφέρει το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP) για τον χαμό του Γκεβάρα

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP), ο Φελίπε Γκεβάρα είχε αναγκαστεί να μετακομίσει το 2017 από τη συνοικία όπου υπέστη την επίθεση, έπειτα από απειλές που δέχθηκε, γιατί είχε γράψει «άρθρα για συμμορία κακοποιών η οποία δρούσε στον τομέα».

Image removed.

Ενώ είχε καταγγείλει νέες απειλές «το 2018 και τον Αύγουστο» του 2020, συμπλήρωσε το FLIP σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Είναι ανησυχητικό το ότι η αστυνομία αρχικά απέκλεισε το ενδεχόμενο η επίθεση εναντίον του Γκεβάρα να συνδεόταν με τη δημοσιογραφική του δουλειά», στηλίτευσε το Ίδρυμα.

Οι δηλώσεις του Χουλιέτε δε Ριβέρο 

Η Χουλιέτε δε Ριβέρο –αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα– καταδίκασε τη δολοφονία και απηύθυνε έκκληση στις αρχές να διενεργήσουν «ταχεία και αποτελεσματική έρευνα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» για αυτήν.

Image removed.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, παρότι η αστυνομία αρχικά έκρινε πως η επίθεση σε βάρος του Φελίπε Γκεβάρα δεν σχετιζόταν με την δουλειά του, ο Οσπίνα διαβεβαίωσε πως οι αρχές εξετάζουν «όλες τις υποθέσεις» αναφορικά με το κίνητρο της δολοφονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM