Ρωσία: Πέθανε ξαφνικά ο γιατρός του Αλεξέι Ναβάλνι

Πέθανε ξαφνικά ο γιατρός του Αλεξέι Ναβάλνι, Σεργκέι Μαξιμίσιν

- Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας 

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα αίτια θανάτου του γιατρού του Αλεξέι Ναβάλνι, Σεργκέι Μαξιμίσιν. Ειδικότερα, ο γιατρός πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 55 ετών. Μάλιστα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου στο Ομσκ της Ρωσίας ήταν ιδιαίτερα λακωνική, καθώς δεν ανέφερε την αιτία θανάτου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε: «Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός έκτακτης ανάγκης του Ομσκ, Σεργκέι Μαξιμίσιν, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 55 ετών».

Υπενθυμίζεται πως ο Σεργκέι Μαξιμίσιν ήταν ο άνθρωπος που έσπευσε πρώτος να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ναβάλνι μετά τη δηλητηρίασή του με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας της περιοχής του Ομσκ δήλωσε ότι ο Μαξιμίσιν εργαζόταν στο νοσοκομείο 28 χρόνια και είχε σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται πως η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει πως ο 55χρονος φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή.

Θυμίζουμε ότι ο πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι τον περασμένο Αύγουστο εισήχθη αρχικά στη Μονάδα οξείας δηλητηρίασης του Νοσοκομείου έκτακτης ανάγκης του Ομσκ, λόγω της έκθεσής του στον στρατιωτικό τοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ ενώ βρισκόταν σε αεροπλάνο που κατευθυνόταν από τη Σιβηρία στη Μόσχα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο Ομσκ.

Ο Μαξιμίσιν δεν έδωσε καμία συνέντευξη Τύπου κατά τη νοσηλεία του Ναβάλνι. Ως αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός αναισθησιολογίας και ανάνηψης, ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους γιατρούς του νοσοκομείου. Ο Ναβάλνι μπήκε σε τεχνητό κώμα και τελικά διακομίστηκε στο Βερολίνο, όπου πέρασε πέντε μήνες αναρρώνοντας από τη δηλητηρίαση.

Μετά την επιστροφή του στη Ρωσία, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2,8 χρόνια φυλάκιση για παραβίαση των όρων αναστολής μιας προηγούμενης ποινής. Ο Λεονίντ Βολκόφ, επικεφαλής προσωπικού του Ναβάλνι, επιβεβαίωσε ότι ο Μαξιμίσιν ήταν υπεύθυνος για τη νοσηλεία του πολιτικού αντιπάλου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Μαξιμίσιν ήξερε πολλά για την κατάσταση του Αλεξέι»

«Ο Σεργκέι Μαξιμίσιν ήταν ο επικεφαλής του τμήματος που αντιμετώπισε τον Αλεξέι Ναβάλνι και ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία του, ειδικά όταν μπήκε σε τεχνητό κώμα», δήλωσε ο Βoλκόφ στο CNN. «Ο Μαξιμίσιν ήξερε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο για την κατάσταση του Αλεξέι, οπότε δεν μπορώ να απορρίψω την πιθανότητα μιας αντικανονικής ενέργειας», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρωσίας είναι πολύ φτωχό και δεν είναι ασυνήθιστο για τους γιατρούς της ηλικίας του να πεθαίνουν ξαφνικά. Αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει έρευνα για τον θάνατό του», συνέχισε ο Βολκόφ. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάποια «αντικανονική ενέργεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM