Το πείραμα της Βαρκελώνης: Ροκ συναυλία με 5.000 άτομα, τεστ και μάσκες

Στην Βαρκελώνη της Ισπανίας έγινε μια «πειραματική» ροκ συναυλία με 5.000 θαμώνες, rapid tests, προστατευτικές μάσκες και όχι social destancing

Η Ισπανία μπορεί να είναι από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία της νόσου Covid-19, και να μετρά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές (γύρω στις 75.010 νεκρούς), ωστόσο, είναι και μια από τις χώρες εκείνες που κάνουν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα για επιστροφή στην κανονικότητα. Και ας μην έχει μπει η οριστική τελεία στο κεφάλαιο που φέρει τον μεγαλεπήβολο τίτλο «Κορονοϊός».

Με σύνθημα λοιπόν τη φράση «Καλώς ήλθατε σε μια από τις πιο συναρπαστικές συναυλίες της ζωής μας!», το Σάββατο (27/3). ο τραγουδιστής συγκροτήματος «Love of Lesbian», Σάντι Μπαλμές, υποδέχτηκε περίπου 5.000 κόσμο στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι, σε μια συναυλία-πείραμα στην Βαρκελώνη.

συναυλία-πείραμα στην Ισπανία με τεστ και μάσκες

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι σουρεαλιστικές, μετά από ένα χρόνο κοινωνικών αποστάσεων και καραντίνας, εικόνες από την sold-out ροκ συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Με τους θαμώνες να χορεύουν ο ένας δίπλα στον άλλον, να αγκαλιάζονται, να ξεφαντώνουν με την ψυχή τους, φορώντας βέβαια μάσκες, και έχοντας κάνει rapid tests.

ζευγάρια στην συναυλία-πείραμα της Βαρκελώνης

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια δοκιμαστική μουσική παράσταση, η οποία έγινε με την άδεια των αρχών και αποτελεί την αφετηρία για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων στην χώρα.

συναυλία στην Βαρκελώνη

Μετά το πέρας της συναυλίας, ο 29χρονος Σαλβαδόρ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων είπε με φοβερό ενθουσιασμό: «Ήταν εντυπωσιακό. Νιώθαμε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ. Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από πολλές». Επιπλέον, ο συνδιοργανωτής της συναυλίας, Ζόρντι Χερερουέλα, τόνισε μιλώντας στο Reuters: «Θα είναι ασφαλέστερο να είσαι στο Παλάου Σαν Ζόρντι από το να περπατάς στο δρόμο». Τέλος, ο Ραμόν, ένας 49χρονος φαν είπε με έμφαση: «Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε κάτι πραγματικότητα, δηλαδή να δείξουμε στον κόσμο ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM