Νέο, σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία Φλόιντ

Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ - Παρακαλούσε τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του, λέγοντας: «Δεν είμαι κακός»

Ένα νέο βίντεο από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο της Μινεάπολης των ΗΠΑ, το οποίο από χθες, 1/4, κάνει τον γύρο του κόσμου. Συγκεκριμένα, το βίντεο δείχνει τον Τζορτζ Φλόιντ να παρακαλά κατά τη σύλληψή του και να λέει «δεν είμαι κακός», μπαίνοντας στο περιπολικό, ενώ λίγο αργότερα ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσάβιν έχει το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ για περισσότερο από εννέα λεπτά, με αποτέλεσμα ο Φλόιντ να «σβήσει» στην άσφαλτο.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος αστυνομικός, που απολύθηκε από το Σώμα, αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες για δολοφονία και ανθρωποκτονία. Ο θάνατος του Φλόιντ το 2020 πυροδότησε παγκόσμιες διαμαρτυρίες για αστυνόμευση και ρατσισμό με σύνθημα «Black lives matter».

Οι δικηγόροι του αστυνομικού θα υποστηρίξουν πως ο Φλόιντ πέθανε από υπερβολική δόση

Όπως γράφει το bbc.com, οι δικηγόροι υπεράσπισης του αστυνομικού θα υποστηρίξουν πως ο άγρια δολοφονημένος από αστυνομική βία, Φλόιντ, πέθανε από υπερβολική δόση και κακή υγεία, ενώ παράλληλα θα αναφέρουν πως η δύναμη που χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψή του ήταν σε λογικό πλαίσιο.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο αστυνομικός καταδικαστεί για τις κατηγορίες, ενδέχεται να φυλακιστεί για δεκαετίες. Η δίκη, μάλιστα, αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Το νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ:
Τι ακριβώς δείχνει η κάμερα που είχαν οι αστυνομικοί

Από τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες που είχαν ενσωματωμένες πάνω τους οι αστυνομικοί Τόμας Λέιν, Αλεξάντερ Κουένγκ και Του Θάο φαίνεται πως ο Φλόιντ ικέτευε τους αστυνομικούς, λέγοντας: «Σας, παρακαλώ μη με πυροβολήσετε ... Απλώς έχασα τη μαμά μου». Τότε του πέρασαν χειροπέδες, ενώ εκείνος συνέχιζε να παρακαλεί τους αστυνομικούς Λέιν και Κουένγκ, φωνάζοντας πως δεν αντιστέκεται και «θα κάνω ό,τι μου πείτε».

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να τον βάλουν στο όχημα, όμως εκείνος άρχισε να κλαίει, λέγοντας πως είναι κλειστοφοβικός. Οι αστυνομικοί τον τράβηξαν έξω και τον κράτησαν στο έδαφος, ενώ παράλληλα ο Φλόιντ φώναζε πως αγαπά την οικογένειά του. Οι περαστικοί, εξαγριωμένοι, έλεγαν στους αστυνομικούς να τον αφήσουν. Όμως, ανένδοτος ο Τσάβιν συνέχισε να τον πατά στον λαιμό, ώσπου ο Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το bbc.com, ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσάβιν εκδικάζεται ανεξάρτητα από τους άλλους τρεις αστυνομικούς, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Οι άλλοι δύο κατηγορούνται για βοήθεια και υπονόμευση στη δολοφονία δεύτερου βαθμού και θα προσαχθούν στα δικαστήρια τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από bbc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM