Ρωσία: Το νοσοκομείο καιγόταν και οι γιατροί συνέχιζαν την επέμβαση

Απίστευτες εικόνες «ταξιδεύουν» από τη Ρωσία, καθώς ομάδα οκτώ γιατρών συνέχισε να πραγματοποιεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς την ώρα που στο νοσοκομείο είχε ξεσπάσει τεράστια φωτιά, η οποία το «έπνιγε» με καπνούς και πυκνές φλόγες

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Ρωσία, όταν το ιατρικό επιτελείο νοσοκομείου αποφάσισε να συνεχίσει, με περίσσιο σθένος, να πραγματοποιεί το σε εξέλιξη χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς, την ώρα που το νοσοκομείο είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Πράξη ανδρείας από τους γιατρούς σε νοσοκομείο της Ρωσίας

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή (2/4) στο νοσοκομείο του Μπλαγκοβετσένσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, την ώρα που οκτώ καρδιοχειρουργοί πραγματοποιούσαν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Εκείνοι όμως δεν μπορούσαν να αφήσουν το έργο τους στη μέση, καθώς διακυβευόταν η ζωή τους ασθενούς τους, οπότε αποφάσισαν να συνεχίσουν την εγχείρηση στο ισόγειο του νοσοκομείου, ενώ το υπόλοιπο κτίριο είχε γεμίσει καπνούς.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, και αφού οι γιατροί βεβαιώθηκαν πως ο ασθενής ήταν καλά, απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο μαζί του, ενώ ο τελευταίος μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.

Απομακρύνθηκαν πάνω από 100 άτομα για να σωθούν από τη φωτιά 

Εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε αργά το πρωί της Παρασκευής στη χειρουργική κλινική στο Μπλαγκοβετσένσκ, χρειάστηκε να απομακρυνθούν περίπου 128 άνθρωποι, προκειμένου να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Ο Βαλεντίν Φιλάτοφ, ο επικεφαλής γιατρός, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24: «Δεν μπορούσαμε να διακόψουμε, έπρεπε να σώσουμε αυτόν τον άνθρωπο. Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς δυσκολίες». «Δεν υπήρξε πανικός» τόνισε η γιατρός Αντονίνα Σμόλινα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο Κονσταντίν Ριμπάλκο, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της περιοχής, εξήγησε πως «ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, επειδή ήταν ενεργή σε όλη την επιφάνεια, δηλαδή σε 1.600 τετραγωνικά μέτρα».

Medical team of eight stayed inside a burning hospital to complete heart operation. Hero staff of Blagoveschensk cardio centre had just cut open the patient’s chest when a major fire began https://t.co/jfvQU7JdyC pic.twitter.com/6q2YH27GMj

— The Siberian Times (@siberian_times) April 2, 2021

Η αιτία της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται και τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο δίχως να υπάρξουν τραυματίες ή απώλειες ανθρώπινων ζωών. Επιπλέον, οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν πως πρόκειται να απονείμουν μετάλλιο στους γιατρούς για την αφοσίωσή τους αλλά και στους πυροσβέστες που πραγματοποίησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πραγματικά, πρόκειται για ένα ξεχωριστό συμβάν και μια περίτρανη απόδειξη πως ορισμένοι γιατροί ασκούν λειτούργημα και ότι τίθενται στην υπηρεσία του καλού των ασθενών τους, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. Μερικές φορές, φαίνεται πως το καθήκον και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα!

Πηγή: siberiantimes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM