Bill Gates: Δείτε το υπερλουσάτο, αξίας 644 εκ. δολαρίων, γιοτ του (pics+vid)

Το πρώτο τροφοδοτούμενο εξ ολοκλήρου με υδρογόνο σκάφος ετοιμάζεται να προσθέσει στην περιουσία του ο μεγιστάνας συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.

Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό και πανάκριβου superyacht. Ο Bill Gates προχώρησε στην παραγγελία του συγκεκριμένου σκάφους, το οποίο εκτιμάται ότι κοστίζει γύρω στα 644 εκατ. δολάρια και διαθέτει πισίνα υπερχείλισης, ελικοδρόμιο, σπα και γυμναστήριο.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, όπως αναφέρει ο Guardian, έχει «βάλει στο μάτι» το πλοίο Aqua, ένα υπερπολυτελές σκάφος 112 μέτρων, που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με υγρό υδρογόνο και έκανε ντεμπούτο πέρσι στην έκθεση yacht του Μονακό από την ολλανδική εταιρία Sinot.

Το σκάφος έχει πέντε καταστρώματα και χώρο για να φιλοξενήσει 14 επισκέπτες και 31 μέλη πληρώματος. Έχει χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον και προηγμένες τεχνολογίες. Θεωρείται απίθανο να βγει στις θάλασσες πριν από το 2024. Όμως όταν συμβεί αυτό, θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε ταχύτητα τους 17 κόμβους και να ταξιδέψει 3.750 μίλια (περίπου την απόσταση Λονδίνο - Νέα Υόρκη) πριν χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Ο 64χρονος Gates, ο οποίος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 118 δισ. δολαρίων, είναι τακτικός θαμώνας σε superyacht, χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία του κάποιο. Συνήθως προχωράει σε ενοικίαση.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM