Δεν υπάρχει: Κτηνίατρος χειρουργούσε κουτάβια για να περνάει λαθραία ηρωΐνη (photo)

Μια τραγική υπόθεση έχει κάνει -αναπόφευκτα- τον γύρο του κόσμου. Πρωταγωνιστής: κτηνίατρος-drug dealer.

Ο λόγος για ένα 39 ετών κάθαρμα ονόματι Andres Lopez Elorez, που χειρουργούσε κουταβάκια για να βάζει μέσα τους ναρκωτικά και να τα περνάει στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τοποθετούσε χειρουργικά πακέτα υγρής ηρωΐνηs στις κοιλιές κουταβιών, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αμερικανικές εισαγγελικές αρχές.

Ο Κολομβιανός Andres Lopez Elorez οδηγήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν με την κατηγορία της εισαγωγής και διανομής ηρωίνης στις ΗΠΑ.

«Οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και, όπως φαίνεται, ο χειρότερος εχθρός των εμπόρων ναρκωτικών», σχολίασε εκπρόσωπος της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο Elorez θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ πριν από περισσότερο από μία δεκαετία. Τα κουτάβια- ράτσας- χειρουργούνταν για να τοποθετηθεί η ηρωίνη στην κοιλιά τους. Στη συνέχεια, εξάγονταν στις ΗΠΑ, με την ελπίδα τα pedigree τους να διευκολύνουν το πέρασμά τους από το τελωνείο.

Σε άλλη επιχείρηση εντόπισε δέκα σκυλιά που χρησιμοποιούνταν με τον τρόπο αυτό ως «βαποράκια», ωστόσο πολλά άλλα πέθαναν στη διάρκειά της επέμβασης.

Ο Elorez συνελήφθη στην Ισπανία και εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Ιωάννινα: Στρατιώτες έσωσαν χτυπημένο από ΙΧ σκυλάκι από βέβαιο θάνατο (pics)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM