Λαϊκός ξεσηκωμός και στην Κολομβία!

Ξεσηκωμός στην Κολομβία παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας! Άλλη μία χώρα της Λατινικής Αμερικής στα "κόκκινα".

Ένα εκατομμύριο πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον του Ιβάν Ντούκε. Στους δρόμους της Χιλής, της Κολομβίας, της Βολιβίας, του Χονγκ Κονγκ, της Βηρυτού ανατάσσεται η αξιοπρέπεια των εργαζόμενων κόντρα στις ακραία φιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Ο Nτούκε, ο οποίος βλέπει τη δημοφιλία του να μειώνεται παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 15 μήνες στην εξουσία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο την πρόωρη έναρξη των συνομιλιών, τις οποίες είχε προαναγγείλει την Παρασκευή σε απάντηση στις άνευ προηγουμένου έκτασης διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα από την Πέμπτη.

Έπειτα από μία νύxτα κατά την οποία είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μπογοτά, για πρώτη φορά από το 1977, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν και πάλι χθες το απόγευμα, την ώρα που η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου προσπαθούσε να σβήσει τα σημάδια από τις ταραχές και τις λεηλασίες στις λαϊκές συνοικίες του νότιου τμήματος της κολομβιανής πρωτεύουσας.

Ο 43χρονος Ντούκε, που δέχεται επικρίσεις για την κοινωνική, την οικονομική του πολιτική και την πολιτική στον τομέα της ασφάλειας, διευκρίνισε ότι θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα με την Εθνική Επιτροπή Συντονισμού Εργασίας, στην οποία συμμετέχουν τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Εμπορίου καθώς και εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων των εργαζομένων.