Ρωσία: Η πολεμική αεροπορία έχασε δυο αεροσκάφη σε μια ημέρα (vid+pics)

Τραγικά νέα έρχονται από τη Ρωσία, καθώς η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, σε λιγότερο από 24 ώρες, κατάφερε να χάσει δύο αεροσκάφη σε ισάριθμα περιστατικά ασφαλείας.

Ένα ρωσικό Sukhoi Su-27 (κωδικός ονομασίας του ΝΑΤΟ «Flanker») και ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Aero L-39 Albatros κατέπεσαν σε ξεχωριστά περιστατικά χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, στη Ρωσία.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή έρευνα για τον πιλότο του Su-27, καθώς ο μοναδικός πιλότος στο αεροσκάφος Aero L-39 είναι ήδη νεκρός.

https://twitter.com/JapanRader/status/1243200732150431745?s=20

Ο άτυχος πιλότος ήταν τεταρτοετής εκπαιδευόμενος που είχε συμπληρώσει περισσότερες από 60 ώρες στον τύπο.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, «Περίπου στις 08.10 μ.μ. ώρα Μόσχας [17:10 GMT] στις 25 Μαρτίου, ένα μαχητικό Su-27 που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων [31 μίλια ] από την πόλη Feodosia, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Εντοπίστηκε σήμα έκτακτης ανάγκης».

Ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι «η αναζήτηση του πιλότου στην περιοχή της επιχείρησης περιπλέκεται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τις ελπίδες να βρεθεί να χάνονται όσο περνάει η ώρα».

Στην έρευνα για την ανεύρεση του πιλότου, με τη συμμετοχή αεροσκάφους An-26, ελικοπτέρου Mi-8 και πλοίων.

Πηγή: Aviationist

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM