#ΜένουμεΣπίτι: 27 εθνικά πάρκα στην Αμερική για να περιηγηθείς εικονικά (pics)

Τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει και ο κόσμος αναγκαστικά πρέπει να μείνει στο σπίτι λόγω αυστηρών μέτρων που έχουν πάρει οι χώρες για τον κοροναϊό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουν για να περνάει ευχάριστα ο χρόνος μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κολλήσουμε στην οθόνη της τηλεόρασης ή στην πλατφόρμα του Netflix.

Από την άνεση του σπιτιού μας μπορούμε να εξερευνήσουμε εικονικά κάποια από τα πιο γνωστά εθνικά πάρκα της Αμερικής.

Μέσω της Google Earth αυτά τα Εθνικά Πάρκα μπορούν να εξερευνηθούν σε μορφή 2D ή 3D.Έχουμε την δυνατότητα να περπατήσουμε σε αυτά και να απολαύσουμε αυτά τα εκπληκτικά μέρη σαν να είμαστε εκεί.

Ας δούμε ποια είναι αυτά: 

BLACK CANYON OF THE GUNNISON NATIONAL PARK

Το Μαύρο Φαράγγι του Εθνικού Πάρκου Gunnison βρίσκεται στο δυτικό Κολοράντο.Αρχικά καθιερώθηκε ως εθνικό μνημείο το 1933 πριν τη ανάδειξή του ως Εθνικού Πάρκου το 1999.

Το όνομά του προέρχεται από τους μαύρους χρωματισμένους τοίχους που καλύπτονται από λειχήνες,έχει δρόμους τόσο στα νότια όσο και στα βόρεια,με μονοπάτια και θέα που φτάνουν τα 2.400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.Υπάρχουν σκίουροι,αλεπούδες,κογιότ, φαλακρούς και χρυσούς αετούς,ελάφια,μουλάρια .

 

SEQUOIA NATIONAL PARK

Ο Εθνικός Δρυμός Sequoia βρίσκεται στη δασική περιοχή της Σιέρρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια.Το πάρκο ιδρύθηκε το 1890 για να προστατεύσει ένα από τα παλαιότερα και γιγαντιαία δέντρα, το σεκοιαδεντρο.Στο ανατολικότερο όριο του πάρκου βρίσκεται το όρος Whitney.Το ίδιο το μνημείο μετρά περίπου 1.326 τετραγωνικά μίλια.

 

ARCHES NATIONAL PARK

Βρίσκεται στην ανατολική Γιούτα.Βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Κολοράντο και βόρεια του Moab.Περιέχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αμμόπετρα στον κόσμο. Αποτελέιται από περισσότερους από 2.000 μοναδικούς σχηματισμούς και γεωλογικους πόρους εκ των οποίων το περίφημο Delicate Anch.Το πάρκο,το οποίο χαρακτηρίστηκε ως εθνικό πάρκο το 1971 αποτελείται από 76.679 στρέμματα.

 

ZION NATIONAL PARK

Βρίσκεται στην Γιούτα κοντά στην πόλη Springdale.Το πάρκο διαθέτει  συναρπαστικό τοπίο και φαράγγια για περιπάτους με μαύρο και κοκκινωπό χρώμα.Το πάρκο έχει μια ασυνήθιστη ποικιλία από ζώα και φυτά και αποτελείται από βουνά,φαράγγια φυσικές καμάρες,ποτάμια και μονόλιθους.

 

ACADIA NATIONAL PARK

Μετονομάστηκε σε εθνικό πάρκο Acadia το 1929.Αυτή η ομορφιά βρίσκεται στην πολιτεία Maine,νοτιοδυτικά του Bar Harbor.Έχει πολύ μικρότερα νησιά τη χερσόνησο Schoodic στις ακτές του Maine και το νησί Mount Desert.Το πάρκο,που περιλαμβάνει τις ωκεάνιες ακτές,τις λίμνες,τους υγρότοπους,τα βουνά και τα ποτάμια,βρίσκεται σε συνολικά 49.075 στρέμματα.Στεγάζει άγρια ζώα,όπως μαύρες αρκούδες,χελώνες,σαλαμάνδρες,ξυλοβατράχους,ελάφια,υδρόβια πτηνά και 331 πουλιά.

 

BADLANDS NATIONAL PARK

Βρίσκεται στη νότια Dacota σε μια πανέμορφη τοποθεσία 224.000 στρεμμάτων με κορυφογραμμές και πολλά λιβάδια. Έιναι γεμάτο με ιζηματογενή κόκκινο και πορτοκαλί,και ηφαιστιακή τέφρα.

 

BIG BEN NATIONAL PARK

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Τέξας και περιλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα της ερήμου Chihuahuan και όλη την οροσειρά Chisos. Στο πάρκο υπάρχει μεγάλη ποικιλιά σε φυτά και ζώα,όπως λιοντάρια,κογιότ,βοοειδή,γεωκόκκυδες,κροταλίες,1.300 είδη φυτών,75 διαφορετικά είδη θηλαστικών και 450 είδη πουλιών.

BRYCE CANYON NATIONAL PARK

Ιδρύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1928 και βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γιούτα.Εκτείνεται σε 38.835 στρέμματα και το επισκέπτονται εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.Πρόκειται για ένα φυσικό γιγαντιαίο αμφιθέατρο που δημιουργήθηκε από τη διάβρωση στην ανατολική πλευρά του οροπεδίου Παούνσουγκαν.

 

GRAND TETON NATIONAL PARK

Ο Εθνικός Δρυμός βρίσκεται στο Wyoming των ΗΠΑ.Ιδρύθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1929.Έχει πάνω από 1000 είδη αγγειακών σπιτιών,300 πτηνά,πάνω από δώδεκα είδη ψαριών και μερικά ερπετά και αμφίβια.

 

GLACIER NATIONAL PARK

Βρίσκεται στη βοριοδυτική Μοντάνα και έχει εκατοντάδες ζώα,130 ονομαζόμενες λίμνες και διάφορα είδη φυτών.Κατοικούν αρκούδες,ποικιλίες ψαριών,ερπετά αμφίβια,λύγκες,βουνίσιες κατσίκες και διάφορα είδη πουλιών.

Άλλα πάρκα που συμπεριλαμβάνονται είναι

11)Channel Islands National Park

12)Cuyahoya Valley National Park

13)Everglades National Park

14)Death Valley National Park

15)Guadalupe Mountains National Park

16)Great Smoky Mountain National Park

17)Dry Tortugas National Park

18)Joshua Tree National Park

19)Redwood National  and States Park

20)Shenandoah National Park

21)Yellowstone National Park

22)Grand Canyon National Park

23)Denali National Park

24)Canyonland National Park

25)Mount Rainier National Park

26)Olympic National Park

27)Wind Cave National Park

 

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά ακολουθώντας τον σύνδεσμο ΕΔΩ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM