Βρετανία: Ο Μπόρις θ’ ανακοινώσει το σχέδιο εξόδου από το lockdown

Ένα σύστημα με πέντε βαθμίδες πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον ως σχέδιο εξόδου από το lockdown.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απευθυνθεί στους Βρετανούς στις 19:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία, καθώς μετά το lockdown που έχει «παγώσει» σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πενταβάθμιο σύστημα προειδοποίησης για την Αγγλία, το οποίο θα ξεκινά από το «πράσινο» επίπεδο και θα φτάνει στο «κόκκινο». Με αυτόν τον τρόπο θα χαρακτηρίζει τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον ιό διάφορες περιοχές και να επιτρέπει στην κυβέρνηση να ενισχύει τους περιορισμούς όπου κρίνεται αναγκαίο.

Παράλληλα, οι αρχές των άλλων επαρχιών της Μεγάλης Βρετανίας –Ουαλία, Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία– μπορούν να καθορίζουν μόνες τους τα μέτρα που λαμβάνουν, αν και αναμένεται να ακολουθήσουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την Αγγλία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sun on Sunday αναφέρει για τα επόμενα βήματα: «Αυτό είναι το επικίνδυνο κομμάτι. Έχουμε ξεπεράσει την κορύφωση τώρα, αλλά θα πρέπει να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να πετύχουμε σε κάθε βήμα»


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM