Βρετανία-κορονοϊός: Καταστράφηκαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου

Εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου Covid-19 της Pfizer καταστράφηκαν στη Βρετανία, αφότου χάλασε το ψυγείο σε ιατρείο όπου φυλάσσονταν

Το Harbourough Field Surgery στο Rushden, είχε αποθηκεύσει 975 πολύτιμες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, το οποίο πρέπει να διατηρείται στους μείον 70 βαθμούς. Η κλινική στη Βρετανία λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για χειρουργικές επεμβάσεις  και για τη διεξαγωγή των εμβολίων σε επιλεγμένα άτομα άνω των 80.

Ορισμένοι ασθενείς έκαναν το εμβόλιο την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Όμως την Πέμπτη, οι ασθενείς που περίμεναν να κάνουν το εμβόλιο δεν τα κατάφεραν επειδή το εμβόλιο δεν ήταν πλέον διαθέσιμο. Δεν είναι σαφές ακριβώς πόσες δόσεις χάθηκαν.

Το περιστατικό συνέβη αφότου ο πρώην υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ προειδοποίησε ότι οι διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα εξαντληθούν τον Ιανουάριο.

Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος της Pfizer απάντησε ότι οι νέες αποστολές του εμβολίου θα φτάσουν πριν από τον Μάρτιο, στις αρχές του 2021.

Περισσότεροι από 140.000 Βρετανοί έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αφού εγκρίθηκε από το MHRA στις αρχές του μήνα.

Αυστηρότερο lockdown στην Βρετανία

Στην εφαρμογή νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων προχωρά η Αγγλία εξαιτίας του νέου στελέχους του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία. Το νέο στέλεχος του κορονοϊού μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό, αλλά δεν έχει πιο βαριά συμπτώματα. Δημιουργείται λοιπόν μία νέα βαθμίδα 4 με αυστηρότερους περιορισμούς που θα εφαρμοστούν σε όλες τις περιοχές της κατηγορίας 3 στη νοτιοανατολική Αγγλία. Θα ισχύει επίσης στο Λονδίνο -και οι 32 δήμοι και το Σίτι του Λονδίνου- καθώς και στην Ανατολική Αγγλία.

Οι αυστηροί περιορισμοί της νέας βαθμίδα 4 – επηρεάζουν έως και 20 εκατομμύρια άτομα. Όλες οι βαθμίδες θα συνεχίσουν να αναθεωρούνται τακτικά σύμφωνα με την προσέγγιση που έχει ήδη καθοριστεί, με το επόμενο επίσημο σημείο αναθεώρησης να πραγματοποιείται στις 30 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM