Βιέννη: Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Νέα στοιχεία για τον δράστη της φονικής επίθεσης στη Βιέννη βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η Αυστρία «θρηνεί» για τα θύματα της, ενώ τραυματίες από το «χτύπημα» χαροαπαλεύουν στο νοσοκομείο.

Σοκαρισμένοι άπαντες μετά το αποτρόπαιο τρομοκρατικό «χτύπημα» στη Βιέννη στο βωμό του Ισλάμ. Οι έρευνες των αρχών της Αυστρίας συνεχίζονται αδιάκοπα, ενώ νέα στοιχεία για τον δράστη έρχονται στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος (μέχρι την Πέμπτη) ως φόρο τιμής στα θύματα της χθεσινής τρομοκραστικής επίθεσης κοντά σε συναγωγή στο κέντρο της πόλης.

5 νεκροί και περισσότεροι από 10 τραυματίες

Να υπενθυμίσουμε πως από την «τυφλή» τρομοκρατική επίθεση κατέληξαν τέσσερις άνθρωποι (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), καθώς νεκρός έπεσε και ο νεαρός δράστης  ύστερα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, κυρίως με τραύματα από σφαίρες και κοψίματα. Τα δέκα άτομα φέρουν πιο ελαφρά τραύματα, ωστόσο βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υγειονομικών Αρχών.

Ποιος ήταν ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας «Falter», Φλοριάν Κλενκ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη είναι ένας 20χρονος άνδρας ονόματι Κούρτιν Σ. ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη.

Ωστόσο, ο νεαρός ήταν γνωστός στις Αρχές, διότι ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται, ο Κούρτιν Σ. αν και «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, τον θεωρούσαν «ανίκανο» για μια τέτοια ενέργεια.

Επιπλέον, ο διευθυντής της «Falter» αναφέρει πως ο δράστης είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, μια πληροφορία η οποία για την ώρα δεν έχει εξακριβωθεί.

Η Αστυνομία αναζητά τους συνεργούς του 20χρονου

Παράλληλα, εκτιμάται πως ο δράστης δεν έδρασε μόνος του. Οι αρχές της Αυστρίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό συνεργών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές σε 15 κατοικίες και έχουν θέσει υπό κράτηση άτομα, τα οποία φέρονται πως σχετίζονται με τον 20χρονο δράστη.

Bild: «O τζιχαντιστής φέρεται να ανήρτησε στο Instagram» 

Η γερμανική εφημερίδα Bild, δημοσίευσε μια φωτογραφία του πιθανού δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τζιχαντιστής φέρεται να ανήρτησε στο Instagram φωτογραφίες του δίνοντας όρκο πίστης και αφοσίωσης στον ISIS και τον ηγέτη του, Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι αλ Κουρέσι.

Όπως διακρίνεται ο ύποπτος άνδρας της φωτογραφίας κρατά δύο όπλα, τα οποία ταιριάζουν με αυτά που κρατούσε ο τρομοκράτης που σκόρπισε τον τρόμο για εννέα ολόκληρα λεπτά στη Βιέννη, μέχρι που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM