Λινού: «Αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορονοϊού»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού επισήμανε σήμερα Δευτέρα (4/1) πως «αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορονοϊού».

Η Αθηνά Λινού μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, τη μετάλλαξη του ιού, καθώς και για τις αντιδράσεις για τις αναρτήσεις κοσμικών σε πρωτοχρονιάτικα πάρτι στο Ντουμπάι.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού τόνισε:

«Εκεί που αποτύχαμε σαν κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι δεν καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρη πως οι συμπολίτες που πήγαν στο Ντουμπάι και διασκέδασαν δεν είχαν πειστεί για τον κίνδυνο και για τις ανάγκες της χώρας μας και των συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο. Αν οι κυβερνήσεις και η πολιτεία είχαν καταφέρει να πείσουν τους influencers των νέων να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση».

«Εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από την προστασία μας απέναντι στον κορονοϊό»

Για τη μετάλλαξη του ιού και πώς αυτή έφτασε στην Ελλάδα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών ανέφερε πως δεν γίνονται αρκετοί έλεγχοι αλλά και πως είναι λάθος το ότι δεν υπάρχει τεστ μετά την καραντίνα Επίσης δήλωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά «αλλά και εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από την προστασία μας απέναντι στον κορονοϊό».

Η Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Mega, σημείωσε επίσης πως τα παιδιά πάνω από την ηλικία των 15 ετών κολλάνε το ίδιο εύκολα όπως και οι ενήλικοι. Στη συνέχεια, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τόνισε πως το ζήτημα αποτελεί «γρίφο», καθώς θα πρέπει να υπάρχει εγγυημένη ασφάλεια.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει το υπουργείο να ανοίξει πρώτα τα σχολεία που έχουν μικρό αριθμό μαθητών και σιγά σιγά να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών, αφού γίνει έλεγχος στην περιοχή από την οποία προέρχονται τα παιδιά».

«Κάθε κίνηση για άνοιγμα των σχολείων ενέχει ρίσκο»

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί, η μόνη επιλογή για να μην έχουμε ντόμινο κρουσμάτων, είναι το σταδιακό άνοιγμα τους λ<ο κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «κάθε κίνηση για άνοιγμα των σχολείων ενέχει ρίσκο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM