Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια – Φοιτητές και εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια

Μεγάλη αναμένεται να είναι η σημερινή συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, παρά την απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 100 ατόμων. Μαθητές και φοιτητές εναντιώνονται στο νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Στο συλλαλητήριο, εκτός από τους φοιτητές, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί.

Η ΟΛΜΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμη απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».

Δηλώσεις Μπαλάσκα

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας για το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τόνισε: «Δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχουμε σκεφτεί και δεν έχουμε προβλέψει», ενώ πρόσθεσε πως σε λίγη ώρα θα δοθούν οι τελικές οδηγίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Με τον κωδικό 6 η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την παιδεία

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κινδυνεύουν με τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Να σημειωθεί πως η παραβίαση της ανακοίνωσης του υπουργείου για τον περιορισμό σε 100 άτομα συνοδεύεται από ποινή 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και 300 ευρώ για κάθε πολίτη που θα λάβει μέρος χωρίς να έχει αποστείλει το συγκεκριμένο μήνυμα.

Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός.

Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα πορεία διαμαρτυρίας από 40 υγειονομικούς στο κέντρο της Αθήνας, που διαμαρτύρονται για τις αθετημένες υποσχέσεις της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM