Τσαβούσογλου για Δένδια: «Ξεπέρασε τα όρια και πήρε την ανάλογη απάντηση»

dendias-tsavousoglou
EUROKINISSI

«Βέλη» κατά του Νίκου Δένδια έριξε από τα Κατεχόμενα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία ημέρα μετά την επεισοδιακή αντιπαράθεση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κατά τις κοινές τους δηλώσεις στην Άγκυρα.


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε να κατηγορεί τη χώρα του με εξωπραγματικούς ισχυρισμους, κάτι που δεν θα μπορούσε να το αποδεχθεί. Πρόσθεσε ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Δένδιας ξεπέρασε τα όρια, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να έχει πει και «πήρε την ανάλογη απάντηση».

tsavousoglou
EUROKINISSI

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε μεταξύ άλλων πως “είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση. Φυσικά ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και συζητήσαμε πώς θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των δύο χωρών. Πηγαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου, υπήρξε ένα αίτημα από την πλευρά του κ. Δένδια και της ελληνικής αντιπροσωπείας: να μην αναφερθεί καμία από τις δύο πλευρές σε θέματα που θα προκαλούσαν εντάσεις.

Όμως, άρχισε να επιτίθεται στη χώρα και τον λαό μου, με ψεύτικες κατηγορίες. Δείξαμε την απαιτούμενη ευγένεια ως οικοδεσπότες. Ο κ. Δένδιας ξεπέρασε τα όρια και έπρεπε να δώσω τις απαραίτητες απαντήσεις εκ μέρους του έθνους μου. Ως γειτονικές χώρες, πρέπει να βρούμε λύσεις μαζί”.

dendias
EUROKINISSI

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτες από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή της Γενεύης στις 27-29 Απριλίου. Μιλώντας δίπλα στον εκλεγμένο ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολούθησε την συνέντευξη Τύπου - σημειώνοντας μάλιστα ότι χειροκροτούσε τον Τσαβούσογλου - ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας είπε μεταξύ άλλων: «Βρήκαμε το γεγονός της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα ως μία καλή ευκαιρία για να βρούμε μία λύση. Είχαμε μία παράκληση από την ελληνική αντιπροσωπεία, να μην μπούμε σε θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες (στην συνέντευξη Τύπου).Ωστόσο, μετά από κάποιο σημείο, ο κ. Δένδιας άρχισε να κατηγορεί την χώρα μου και τον λαό της. Αυτό δεν είνα αποδεκτό. Έπρεπε να δώσω την απαρταίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η Τουρκία βλέπει πλέον ως μοναδική «λύση» στο κυπριακό την ντε γιούρε διχοτόμηση, με δύο κράτη - κάτι που προϊδεάζει για πλήρη αποτυχία της πενταμερούς.