Ο Δένδιας «πυροβόλησε» πίσω από το ευρωπαϊκό ανάχωμα!

Δένδιας στην Άγκυρα
Πηγή: AP

Σάστισε άραγε ο φίλος του ο Μεβλούτ; Ή ήταν όλο αυτό μια καλοσχεδιασμένη φάρσα; Προφανώς και δεν ήταν! Η τουρκική πλευρά εκδήλωσε αμηχανία και εκνευρισμό.

Μεσόγειος είναι, και ο κύριος Τσαβούσογλου, από την πανέμορφη Αλάνια, δεν μπορεί να κρύψει εύκολα τα συναισθήματά του! Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπέστη μια ανεπανάληπτη πανωλεθρία εντός έδρας και, πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα βγήκε νικήτρια στη μάχη των εντυπώσεων.

Οι εντυπώσεις, ωστόσο, δεν χορταίνουν, ούτε αυξάνουν την εθνική μας κυριαρχία. Το να κάνεις καταγραφή των υπερπτήσεων είναι εύκολο πρότζεκτ για τους χειριστές των ραντάρ μας. Η δε αναφορά προς τον υπουργό είναι επίσης κομμάτι της δουλειάς. Το να βγαίνει ο Δένδιας και να εξιστορεί το ραπόρτο του σε ζωντανή μετάδοση, όμως, είναι κάτι το καινούριο. Και ο υπουργός μας δεν έμεινε εκεί. Εξέφρασε με αρετή και τόλμη όλα τα παράπονα της ελληνικής πλευράς, όρθωσε ανάστημα με ξεκάθαρο σθένος, αισθανόμενος ότι φορά αλεξίσφαιρο, ότι το ανάχωμά του δεν θα επιτρέψει καμία τουρκική αντεπίθεση! Αυτά δεν γίνονται σε ζωντανές συνεντεύξεις Τύπου.

Πού το βρήκε όλο αυτό το θάρρος η ελληνική αποστολή; Η αλήθεια κρύβεται στο ανάχωμα, και όπου ανάχωμα αναφερόμαστε στα… μνημόνια και στο χρέος που υπηρέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση στο μακεδονικό και το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα «υποδουλώθηκε» στις ορέξεις των μεγάλων δυνάμεων σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο. Ευρώπη, ΗΠΑ και Ισραήλ καθοδήγησαν την Ελλάδα, η χώρα μας έγινε μαριονέτα και σήμερα είναι ικανή, έχοντας ισχυρές πλάτες, να κάνει bullying στην Τουρκία των δεκάδων ανοιχτών μετώπων στα άλλα της σύνορα!

Η Ελλάδα παραλίγο να υποπέσει στο ολίσθημα της αποχώρησης από την Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε με τους εκβιασμούς του να μετατρέψει τη χώρα σε ένα ανεξάρτητο ριζοσπαστικό κρατίδιο που ενώνει τις τρεις ηπείρους και αυτή η σιδεροδέσμια κατάσταση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μάς μετατρέπει σήμερα σε μια ευρωπαϊκή χώρα πτωχευμένη μεν, με ένα μπαϊράκι ασφάλειας δε.

Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Δένδιας σε αυτή την υπερπτήση εντυπώσεων που έκανε στην Άγκυρα! Και καλά έκανε
- όταν πας στον πόλεμο, χρησιμοποιείς όλα τα όπλα σου! Ο Τούρκος γούρλωσε τα μάτια του και μάλλον κατάλαβε πως τα πράγματα αλλάζουν! Ότι η Ελλάδα έχει στηρίγματα. Ο υπουργός μας, βέβαια, επικαλέστηκε εκτός από τη Λωζάνη και το ΝΑΤΟ, για να θυμίσει στον Τούρκο την ευρύτερη συμμαχία, και το πόσο πολύ στηρίζει η Ελλάδα αυτή την ένταξη, όπως επίσης πόσο πολύ στηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη δημιουργία τεμένους. Ήταν αυτό ένα καθοδηγούμενο κάλεσμα προς την Τουρκία, καμουφλαρισμένο με πατριωτισμό, για να αρέσει στους Έλληνες; Δεν αποκλείεται.

Ο κύριος Δένδιας, πριν φύγει για Άγκυρα, καθόρισε με τον πρωθυπουργό την ατζέντα. Αν πρόσθεσε πατριωτισμό και τόλμη από μόνος του ή αν πήρε καθοδήγηση και από άλλα στελέχη του κόμματος, αυτό το γνωρίζουν λίγοι. Όπως και να έχει, επιστρέφει θριαμβευτής από το μέτωπο των εντυπώσεων.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα