Μελέκ Ιπέκ: Αποφυλακίστηκε η 31χρονη που σκότωσε τον σύζυγο-βασανιστή της

Μελέκ Ιπέκ
Πηγή: cumhuriyet.com.tr

Με αγκαλιές και δάκρυα χαράς υποδέχτηκαν φίλοι και συγγενείς τη Μελέκ Ιπέκ, που έπειτα από τρεις μήνες στη φυλακή είναι πλέον ελεύθερη. Η 31χρονη από την Τουρκία, και μητέρα δύο παιδιών, τον περασμένο Ιανουάριο πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την κακοποιούσε συστηματικά μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών τους. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, έχοντας μείνει στη φυλακή 108 ημέρες.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η Μελέκ ξέσπασε σε κλάματα, ενώ «λύγισε» μόλις αντίκρισε και έσφιξε στην αγκαλιά της τις κόρες της.

Η 31χρονη Μελέκ από την Τουρκία γινόταν συστηματικά έρμαιο των βίαιων και ερωτικών βίτσιων του συζύγου της Ραμαζάν, ο οποίος την έδενε, τη βασάνιζε, τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες, συχνά υπό το αθώο και τρομαγμένο βλέμμα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Έπειτα από ένα ακόμη πολύωρο μαρτυρικό βασανιστήριο, έχοντας ικετέψει τον άνδρα της μπροστά στα παιδιά τους να μην τη σκοτώσει, ενώ εκείνος τη σημάδευε με καραμπίνα, και αφού αναγκάστηκε να μείνει ένα ολόκληρο βράδυ γυμνή και δεμένη στο πάτωμα ενός δωματίου, πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της, μα πρωτίστως τα δυο της κορίτσια.

Μελέκ Ιπέκ
Πηγή: cumhuriyet.com.tr

«Δεν θα με δείρει κάποιος απόψε»

«Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε» ανέφερε η ίδια μεταξύ των σοκαριστικών περιγραφών των καθημερινών βασανιστηρίων που υπέμενε για μία και πλέον δεκαετία. 

Η Μελέκ Ιπέκ τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία για να ειδοποιήσει ότι μόλις είχε σκοτώσει τον άνδρα της. Οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου τη βρήκαν χτυπημένη και με τα χέρια δεμένα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν την επισκέφθηκε στη φυλακή και τη ρώτησε πώς είναι, εκείνη του απάντησε: «Τουλάχιστον εδώ δεν θα με δείρει κάποιος απόψε». Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι οι δύο κόρες της Μελέκ, ηλικίας 6 και 8 ετών, διαμένουν προσωρινά με τη γιαγιά τους, ενώ η μία φέρεται να είπε: «Ο πατέρας μου δεν θα έρθει ποτέ ξανά, σωστά; Δεν θα με κακοποιεί κανείς πια».

«Εάν δεν είχε πεθάνει ο σύζυγός μου, θα πέθαινα ή εγώ ή τα παιδιά μου»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet», η Μελέκ Ιπέκ είχε αναφέρει πως αν δεν είχε σκοτώσει τον άνδρα της, θα ήταν νεκρή η ίδια ή τα παιδιά της. «Αν η σφαίρα από το όπλο του συζύγου μου δεν είχε χτυπήσει το παράθυρο, θα ήμουν νεκρή μπροστά στα παιδιά μου. Τότε θυμάμαι ότι ζήτησα από τον Αλλάχ να μη με δοκιμάσει με τον πόνο των παιδιών μου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους προσευχόμουν σιωπηλά να φύγει από τη ζωή μου. Αλλά δεν προσευχόμουν καν για θάνατο, πόσο μάλλον να σκοτώσω τον άνδρα μου».

«Μου λείπουν τόσο πολύ οι μυρωδιές των κοριτσιών μου, μπορώ να κοιμηθώ άνετα απόψε. Μου φέρονταν πολύ καλά στον θάλαμο. Η μόνη παρηγοριά μου ήταν τα παιδιά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δικηγόρο μου Αχμέτ Οναράν» είπε η 31χρονη την ώρα της αποφυλάκισής της.

Στην κατάθεσή της η Μελέκ υποστήριξε πως ποτέ δεν ήθελε να σκοτώσει τον σύζυγό της και να φτάσει σε αυτό το σημείο, όμως δεν είχε άλλη επιλογή. «Σας ζητάω συγγνώμη, κύριοι, πολύ! Ποτέ, ποτέ μου δεν ήθελα να γίνει έτσι. Αλλά θα σκότωνε εμένα και τα παιδιά μου. Ναι, αλήθεια είναι, όταν πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και όταν ήρθαν να με συλλάβουν, το είπα αυτό. Είπα “απόψε, εδώ, δεν θα με δείρει κανείς...”».

 

Η συγκλονιστική κατάθεση της κόρης της

Η μεγαλύτερη κόρη της Μελέκ Ιπέκ, η οποία ήταν παρούσα στα βασανιστήρια που ζούσε η μητέρα της, κατέθεσε στο δικαστήριο όλα όσα είδε την ημέρα που σκοτώθηκε ο πατέρας της. «Ο πατέρας μου πήρε τη μητέρα μου μέσα σε ένα δωμάτιο και άρχισε να τη χτυπάει, μετά την πέταξε στο μπάνιο, την έγδυσε και της πέρασε χειροπέδες. Ύστερα η μητέρα μου δεν ακουγόταν πολύ, λέω ακριβώς όσα άκουσα και είδα. Ο πατέρας μου κρατούσε ένα μαχαίρι. Την έσερνε από τα μαλλιά και την πήγε σε άλλο δωμάτιο. Με την αδελφή μου φωνάζαμε στον πατέρα μου "γιατί το κάνεις αυτό;" και μας είπε ότι η μητέρα μας τον απατά .Τρέξαμε αμέσως στη μητέρα μου. Είχε αίμα στο πρόσωπό της και χειροπέδες στα χέρια της. Η μητέρα μου ήταν γυμνή. Μας ζήτησε να την καλύψουμε με κάτι. Αργότερα ήρθε ο πατέρας μου. Η μητέρα μου πήρε την καραμπίνα από τον τοίχο και ο πατέρας μου φώναζε καθώς κατέβαινε τις σκάλες: "Έρχομαι να σε σκοτώσω". Τότε η μητέρα μου τον σκότωσε. Αργότερα κάλεσε την αστυνομία και το ασθενοφόρο».

Με πληροφορίες από megatv,  cumhuriyet.com.tr