Ακάρ: «Οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης»

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε εκ νέου την Πέμπτη, σε ένα ακόμη προκλητικό παραλήρημα εις βάρος της Ελλάδας, κατηγορώντας την για επεκτατισμό.

Σε δηλώσεις του από τη βάση των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ, όπου βρέθηκε βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, προκειμένου να επισκεφθεί στρατιώτες για τη γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για «προκλητικότητα» και «απειλητική ρητορική», παραχαράσσοντας την ιστορία, χάρτες και διεθνείς συμφωνίες, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Για επεκτατισμό να κατηγορείτε την Ελλάδα – Δείτε τον χάρτη του 1821 και τον σημερινό

Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για επεκτατισμό, προτρέποντας μάλιστα εκείνους που κατηγορούν την Άγκυρα, να κοιτάξουν στο χάρτη από το 1821. Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε: «Οι Έλληνες γείτονές μας, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις», ανέφερε για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Μάλιστα, τόνισε πως «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκάτσιες».

«Δεν απειλούμε κανέναν με τους S-400»

Στη συνέχεια, για τους S-400, ανέφερε τος εξής: «Δεν απειλούμε κανέναν με τους S-400», εξηγώντας πως «δεν έχουν επιθετικό προσδιορισμό».

«Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτο, θα ωφελήσουν σοβαρά τις χώρες»

Επίσης, σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της Άγκυρας με την Αίγυπτο, είπε ότι: «Η βελτίωση των σχέσεων θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτο, θα ωφελήσουν σοβαρά τις χώρες».

Απειλές Ερντογάν για «γκιλοτίνα» κατά Γαλλίας

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε απειλές, λιγότερο εμφανείς για την Ευρώπη, και περισσότερο για τη Γαλλία. «Στην Ευρώπη ζουν 6 εκατ. Τούρκοι και 35 εκατ. μουσουλμάνοι, όλοι αδέλφια μας» δήλωσε, όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης.

«Η Ευρώπη μετατρέπεται σιγά-σιγά σε "ανοιχτή φυλακή μουσουλμάνων"»

Όπως ισχυρίστηκε η Ε.Ε. και όλη η Ευρώπη μετατρέπεται σιγά-σιγά σε «ανοιχτή φυλακή μουσουλμάνων». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη είναι περιβάλλον μίσους, όπως για τους Εβραίους πριν από τον Β’ Παγκόσμιο. 

Ερντογάν
© Youtube

Επιτέθηκε επίσης στην Γαλλίας και έκρινε τον Εμανουέλ Μακρόν για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία. Απείλησε δε ότι αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας», προσθέτοντας πως είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη». 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα