Χρύσα Διαμαντοπούλου: «Μας ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή»

Η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου προχώρησε σε μια ακόμη καταγγελία για σεξιστική και βίαιη συμπεριφορά εις βάρος γνωστού σκηνοθέτη

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου αποκάλυψε πως όταν ήταν στο τρίτο έτος της δραματικής σχολής, γνωστός σκηνοθέτης είχε ζητήσει από από φοιτητές να αυτοϊκανοποιηθούν επί σκηνής. Όπως αναφέρει η ίδια, στην αρχή το έκαναν όσο πιο θεατρικά μπορούσαν, ωστόσο, ο σκηνοθέτης το έκανε όλο και πιο προσωπικό, και όσο εκείνη όσο και μια συνάδελφος τρης υποστήριξαν πως δεν πρόκειται να το συνεχίσουν αυτό, καθώς δεν πρόκειται για Τέχνη. Παρόλα αυτά, ο γνωστός σκηνοθέτης, μη δεχόμενος την άρνηση τους «άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει» και προέβη σε χειροδικία –όπως αναφέρει η ηθοποιός, χαστούκισε τη συνάδελφο– εις βάρος της άλλης νεαρής κοπέλας.

«Πήγε σε μια κοπέλα και τη χαστούκισε»

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μάς ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή. Το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά, μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό. Είπαμε στοπ, αυτό δεν είναι τέχνη. Άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει και πήγε σε μια κοπέλα, που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο, και τη χαστούκισε».

«Δε θα σταματήσει να με στοιχειώνει»

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου συμπλήρωσε αμέσως μετά πως «αυτός ήταν ένας τρόπος που δρούσαν αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζοντας ότι έχουν εξουσία. Δε θα σταματήσει να με στοιχειώνει, αποφάσισα να μιλήσω για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, την κόρη μου που είναι 13 ετών και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθεί σε τέτοιο περιβάλλον».

Επιπλέον, η ηθοποιός αποκάλυψε πως χρόνια μετά από αυτό το περιστατικό, όταν γύρισε από το Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές της, ο ίδιος άνθρωπος, χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του προκειμένου να την εμποδίσει να βρει δουλειά στο θέατρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ

Και κατέληξε επισημαίνοντας: «Δεν χρειάζεται να φεύγουμε τρέχοντας, μπορούμε να μιλήσουμε πια».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM